Каргил Турция със специален подарък към приемните семейства

Международната компания Каргил и нейните служители по целия свят, които подкрепят фондация „За Нашите Деца” и приемната грижа от 2011 година насам, винаги подхождат с внимание и топлота към най-нуждаещите се деца в България.

февруари 27 2015

Международната компания Каргил и нейните служители по целия свят, които подкрепят фондация „За Нашите Деца” и приемната грижа от 2011 година насам, винаги подхождат с внимание и топлота към най-нуждаещите се деца в България. Като наши основни стратегически партньори, те никога не пропускат шанс да протегна ръка в случай на нужда, а често ни изненадват съвсем неочаквано с жестове на добротворчество.

Турският офис на компанията изпрати 36 индивидуално опаковани и ръчно правени ароматни сапуни и 11 малки сапунчета под формата на мечета – жест към приемните родители, полагащи грижи за децата в риск.

Историята на тези декоративни подаръци също е лична и много емоционална, защото те са направени от жените на миньорите, загинали в трагедията в Сома миналата година. Каргил Турция изкупува благотворително част от сапуните, за да подпомогне семействата на миньорите, а след това решава да донесе усмивки на приемните ни семейства, като ги подари именно на тях.

На една от редовните срещи за подкрепа на приемни семейства на 25 февруари, екипът на Центъра по приемна грижа раздаде символичните подаръци на семействата и им разказа за историята на сапуните и жеста на Каргил. Подкрепата на Каргил Турция трогна приемните семейства и целия екип на фондацията и ни доказа за пореден път, че макар и далеч от страната ни, те продължават да допринасят за едно по-щастливо детство на българските деца.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.