Картина с история на Вечер на добродетелите 2014

Преводаческа агенция Софита дари картината ,,Къща в Боженци‘‘ за петото юбилейно издание на Вечер на добродетелите, което ще се състои на 21 октомври в Sofia Event Center.

октомври 19 2014

Преводаческа агенция Софита дари картината ,,Къща в Боженци‘‘ за петото юбилейно издание на Вечер на добродетелите, което ще се състои на 21 октомври в Sofia Event Center. Творбата, която е изработена със специална техника единствено с ръце, ще бъде част от традиционното благотворително наддаване на събитието и по този начин ще допиринесе за набирането на средства за каузата на Вечерта.

Историята на картината е изключително вълнуваща и емоционална. Творецът Стилиян Стоянов израства в различни социални домове. Когато е на 16 години, неправителствена организация му помага да намери своя дом в София и той започва да учи в художествена гимназия, подкрепян от приятели и близки, които му подават ръка. Завършвайки специалност ,,Живопис и керамика‘‘, той решава да се подготви сам, с учебници от библиотеката, за да следва висше образование. Неговата лична съдба предопределя пътя, който той избира и желаното от него образование е в областта на социалните дейности: „Избрах точно това, защото знам за какво става дума, имам голям опит и мисля, че мога да помогна с нещо. Желанието ми е да живея и да помагам, защото така се чувствам пълноценен“.

Софита, дългогодишен партньор на фондация ,,За Нашите Деца‘‘, откупва творбата в подкрепа на автора, а сега я дарява за Вечер на добродетелите, осъзнавайки, че мисията на картината е да продължи своя път, чрез който твори добро, осигурява надежда и вяра на най-нуждаещите се.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.