Liebherr Business Run Пловдив отново прегърна каузата за ранното детско развитие

август 01 2022

На 2 октомври 2022 от 10:00 часа в индустриална зона „Марица, част от Тракия икономическа зона ще се проведе петото издание на най-голямата корпоративна щафета и тийм билдинг в южна България – Liebherr Business Run.

Състезанието се организира от Спортен клуб „Бегач и „Либхер – Хаусгерете Марица ЕООД в партньорство с Пощенска банка и MetLife. По традиция събитието е благотворително – 30% от стартовите такси организаторите даряват за избрана кауза. Регистрацията вече е отворена ТУК, а до 9 август текат ранните записвания с преференциални такси.

Сред 30 подадени предложения за десетте предстоящи състезания на Спортен клуб „Бегач през 2022, фондация „За Нашите Деца бе класирана за кауза на двете най-големи бизнес щафети в България – Postbank Business Run София, проведено на 05.06.2022 в подкрепа на Дневен център, и предстоящият Liebherr Business Run Пловдив с кауза програмата за ранно детско развитие на фондацията.

Под мотото „Пловдив – град на възможности за всички деца” щафетното бягане за фирмени отбори ще допринесе за активна и стимулираща подкрепа към деца от 0 до 7 години със специфични потребности. Състезанието ще обезпечи индивидуални или групови дейности на експертите на фондация „За Нашите Деца в Пловдив, съобразени с нуждите на децата: работа с логопед, психолог, специален педагог, рехабилитатор, кинезитерапевт, специалист ранно детско развитие. Така децата с трудности и проблеми в развитието и децата с увреждания ще бъдат подкрепени да бъдат самостоятелни и да настигат връстниците си чрез стимулиране на силните страни и неутрализиране на слабите. Те ще имат възможност да развият умения да разпознават и изразяват емоции, да реагират в различни ситуации по социално приемлив начин, да общуват с връстници и възрастни, да развиват на способности, заложби, творчески умения. Заедно с това, ще бъдат подкрепени и родителите, за да разбират и посрещат нуждите на децата и да бъдат уверени в грижата си за тях.

Обвързването с кауза на фондация „За Нашите Деца в Пловдив е естествено продължение на работата със СК „Бегач в града. Миналата година Liebherr Business Run 2021 набра 3050 лева, за да имат децата на Пловдив достъп до услуги за ранно детско развитие. А през 2019 пловдивската щафета дари 3100 лева в подкрепа на деца в ранна възраст с трудности и проблеми в развитието и техните семейства по програмата „Ранна детска интервенция.

„Най-големият тийм билдинг в България спомага за създаване на социална и професионална общност, а е и спортен празник, в който може да се включи цялото семейство.”, казва Влади Константинов от Спортен клуб „Бегач”.

Желаещите фирми от цялата страна могат да станат част от щафетата на 2 октомври със свои отборо от по четирима души, като се регистрират на: https://plovdiv.businessrun.bg/registration/ и така да допринесат от една страна за екипния дух и насърчаване на активния начин на живот, а от друга – да станат част от социално значима детска кауза. Освен основното състезание се провежда и Kids Run за деца от 4 до 12 години в същия ден.