fbpx

Малката книжка на Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ стимулира детския стремеж към красота и добро

декември 22 2023

Петото издание на Малка книжка на Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ е посветена на децата и стремежа към справедливост, добро и красота. За нейни създатели кантората покани деца, които фондация „За Нашите Деца“ подкрепя. Нашите малки творци Калия, Йоана, Невена, Анита, Даниел, Алекс, Демян, Ангелина, Алина, Ника, Зара и Иван пресъздадоха чрез рисунки представата си за добра постъпка, доверие, подкрепа към хората и средата, в която живеем. С изумителна лекота, те надзърнаха и в света на адвокатите и през своите очи показаха колко е важна ролята на защитниците на правото. Книжката изненадва и усмихва, но и провокира да се замислим за мястото ни в детския свят и силата на примера, който даваме.

Фондация „За Нашите Деца“ работи с деца в риск, но рискът пораждаме ние – възрастните. Наша е отговорността да опазим тази инстинктивна ориентация към доброто, която за всеки чист ум явно е вродена, а едва след това рискува да бъде разклатена от допира си с лош ум и погрешно отношение,“ – споделя във въведението адв. Виктор Гугушев, старши партньор в адвокатското дружество, който от юни месец е и член на Консултативния съвет на фондацията.

Това е петото издание на проекта „Малка книжка на Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, който цели да подкрепи и популяризира работата на млади български творци. Всички тях можете да видите на сайта на дружеството.

Участието на фондация „За Нашите Деца“ в създаването на настоящата „Малка книжка за нашите деца“ е своеобразно продължение на дългогодишното партньорство между фондацията и адвокатското дружество. През годините кантората споделя грижата за децата в риск и техните семейства, дарявайки средства за различни ключови проекти, като създаване на сензорна зала за деца с трудности и проблеми в развитието, включвайки се в големи благотворителни събития и кампании, както и подкрепяйки експертно по правни въпроси и в застъпнически активности работата на фондацията.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.