Млади художници подкрепят приемната грижа

Талантливи деца и български художници даряват творбите си за благотворително наддаване в подкрепа на приемната грижа, която фондация „За Нашите Деца“ предоставя.

декември 10 2014

Талантливи деца и български художници даряват творбите си за благотворително наддаване в подкрепа на приемната грижа, която фондация „За Нашите Деца“ предоставя. Събитието ще се състои на 17 декември в Женева и е организирано от международната компания Cargillкоято от 2011 г. подкрепя „За Нашите Деца“ в усилията й да осигури сигурна и развиваща семейна среда за всяко дете в България.

Възрожденски пейзаж, портрет на средновековен рицар и рисунка на „Моето семейство“ са само част от десетте творби, които ще намерят своя нов притежател в Женева. Моника Тошева, талантлив български художник и социално отговорна личност, загрижена за съдбата на децата в България, дарява за наддаването своето произведение „През очите на децата“. „Картината носи това име, защото смятам, че те могат да видят нашият свят най-цветно и най-чисто. Но когато едно дете е болно или изоставено, то губи пламъка в очите си, както и палитрата на живота. Затова аз искам да напомня на възрастните, че всички сме били деца и както ние сме изживели детството си достойно, така трябва да спомогнем да го изживеят и децата с проблеми. Да бъдем съпричастни и да помагаме – това е моят призив!“, споделя Моника.

Фондация „За Нашите Деца“ въвежда приемната грижа в България, като алтернатива на живота в социален дом още през 1997 г. От този момент фондацията развива и прилага най-съвременните и работещи практики в областта. Приемната грижа е шанс за много деца да не попаднат в социален дом, а да имат истинско семейство, което да ги дарява с индивидуална грижа, внимание и разбиране. Повече за приемната грижа може да научите тук.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.