Много коледни изненади за децата от Център за временно настаняване „Св. Димитър“

По случай най-светлите празници, заедно с екипа на Центъра, подарихме специално преживяване на повече от 60 деца, на възраст от 0 до 18 години.

декември 28 2018

С коледно тържество и много подаръци фондация „За Нашите Деца“ изненада децата от Център за временно настаняване „Св. Димитър“ в столицата.

По случай най-светлите празници, заедно с екипа на Центъра, подарихме специално преживяване на повече от 60 деца, на възраст от 0 до 18 години. Децата получиха лично надписани кутии с подаръци, пълни с всичко за което едно дете може да си помечтае – играчки, книжки, лакомства, дрехи, училищни пособия и други желани от децата подаръци. Децата получиха още сърдечни пожелания за новата година и надеждата, че тя ще донесе на тях и техните семейства много положителни преживявания.

За специалните подаръци се погрижи г-жа Светлана Кампс от българската организация „Добра среща, базирана в гр. Мюнхен, Германия, която за девета поредна година организира благотворителната инициатива „Коледа в кутия“. Нейни най-всеотдайни благодеятели са Българската православна църква в града, български семейства и техни немски колеги и приятели, транспортна фирма DSV Road с управител за България г-н Янислав Тотев, благодарение на които децата от ЦВН „Св. Димитър“ получиха многото подаръци.

Благодарим на приятелите ни от Германия, които макар далеч от България, успяха да направят така, че повече от 60 деца с трудно детство да имат вълшебна Коледа!

 


Партньорството между фондацията и Център за временно настаняване „Св. Димитър“ започна в началото на тази година. То дава възможност децата и техните родители, както и екипът на Центъра, да получават специализирана подкрепа от мобилен психолог, специалист „Ранна детска интервенция“ и специалист „Ранно детско развитие“ на фондация „За Нашите Деца“. Дейностите са част от изпълнението на проект „Грижа в ранната възраст“, финансиран от фондация ОУК. Една от целите на проекта е да подобри развитието и благосъстоянието на децата в ранна детска възраст (0-7г.) като въведе интегриран здравно-социален и семейно-ориентиран подход в грижата за тях, и пилотира социално-здравни услуги за директна работа с тях и техните семейства.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.