Над 1600 лв. набра благотворителната кулинарна демонстрация на фондация „За Нашите Деца“

април 11 2016

Над 1600 лв. набра първата благотворителна кулинарна демонстрация, организирана от фондация „За Нашите Деца“, по време на която своите сладкарски умения демонстрираха шеф готвачите Ирина Купенска (Sunshine’s Kitchen) и Flicien Christe. Над 30 гости дойдоха в демонстрационен център ShowHow на фирма Томеко, за да се насладят на някои от най-популярните в Западна Европа сладкиши, да научат съвременните тенденции и полезни умения в кулинарията и да подкрепят каузата повече деца да живеят в сигурна и стимулираща семейна среда.

„Фондация „За Нашите Деца“ не си поставя ограничения, когато организира събития. Нашата цел е винаги да предлагаме вълнуващи формати, така че хората да се забавляват, докато даряват, а каузата ни да е преплетена с много позитивни емоции и удовлетворение.“ Това сподели в началото на събитието Светослава Кръстева, мениджър „Събития и кампании“ във фондацията. Водещият на събитието Фифика Георгиева пък призова присъстващите да се насладят на уникалния момент от срещата с вкусните изкушения, но да не забравят да бъдат добри и сърцата им винаги да са отворени за децата и семействата в риск.

Крем брюле без термична обработка, полусфери с център от горски плодове, глазура и бисквитена основа, хрупкаво брауни и еклери с крем от карамелизирани лешници бяха само част от изкушенията, предложени на гостите на събитието. Всички продукти за демонстрацията бяха предоставени от верига магазини LIDL, а шеф Ирина Купенска подчерта колко важно в сладкарството е планирането на времето. По думите й, за някои десерти е необходимо подготовката да започне 24 часа по-рано. Тя разби мита за дълбокото замразяване на продукти и сладкиши, като обясни, че за някои от тях този процес е дори задължителен.

100% от набраните средства ще бъдат инвестирани в каузата повече деца да живеят в сигурна и стимулираща семейна среда. Снимки от първата благотворителна кулинарна демонстрация, организирана от фондация „За Нашите Деца“, можете да видите в нашата галерия.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.