Над 50 отбора са се записали до момента за Postbank Business Run 2015

На 31 май изтича крайният срок за регистрацията на отбори за благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2015.

май 15 2015

На 31 май изтича крайният срок за регистрацията на отбори за благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2015. Събитието, което ще се проведе на 7 юни на територията на Бизнес Парк в София, се организира от Спортен клуб Бегач в подкрепа на каузата на фондация „За Нашите Деца“. „Най-големият тийм билдинг в България“, както го наричат организаторите от Бегач, предлага на отбори от четирима души да изпробват издръжливостта и екипния си дух в щафетно бягане с обща дължина 16 км – по 4 за всеки състезател.

Таксата за всеки отбор е 200 лв., като 30% от тях ще бъдат дарени на фондация „За Нашите Деца“. За участниците са предвидени много награди, а събитието включва и детска надпревара.

Как протича регистрацията до момента и малко повече за подкрепата за децата в риск в България разказва един от създателите на Спортен клуб Бегач Еленко Еленков.

Защо избрахте тази година Postbank Business Run да подкрепи кауза на фондация „За Нашите Деца“? 
Е. Е.: Стараем се да работим с различни благотворителни организации за всяко състезание, защото по този начин показваме, че спортът бягане е универсален и може да подкрепя различни каузи. „За нашите деца“ има идеалния профил на НПО, с което да работи Бегач. Също така профилът на фондацията съвпада и с детското състезанието Kids run, което организираме отново на 7 юни след отборното състезание.

Какво Ви дава спортът с кауза?
Е. Е.: За нас като неправителствена организация всяко състезание е различно, а не просто „поредното“. За участниците в състезанието, освен личен резултат и по-добро представяне, допълнителен мотив е и това, че преследват по-голяма кауза. Обмисляме и как в бъдеще да обвържем резултатите с благотворителност – например, ако избягате 10 км, дарител предоставя определена сума за каузата. Убеден съм, че ще успеем.

Маратон, спринт или щафета е подкрепата на децата в България?
Е. Е.: И трите.

Как върви записването и има ли места за още отбори?
Е. Е.: До момента имаме над 50 отбора (над 200 души). Очакваме до края на май, когато изтича срокът за регистрация, тази цифра най-малкото да се удвои.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.