Над 5000 лева набра втория Коледен тур на фондация „За Нашите Деца”

Служителите на 5 компании дариха 5200 лева – лични средства, а мениджърът на „60К” удвои сумата от даренията на своите подчинени.

декември 17 2009

Служителите на 5 компании дариха 5200 лева – лични средства, а мениджърът на „60К” удвои сумата от даренията на своите подчинени.

За втора година фондация „За Нашите Деца” проведе своя Коледен благотворителен тур. Той започна от офиса на приятелите от „Моторола”, които бяха подготвили играчки и дрехи за малчуганите, на които помага фондацията. Освен това специалистите от телекомуникационната компания направиха и специална кутия за дарения, в която всеки от екипа е имал възможността да дари лични средства.

В столичния офис на фирмата за сладки изделия „Победа” ни посрещнаха,освен с лакомства и с дрехи и играчки, които бяха подбрани специално за деца до три години. Интересен факт е, служителите на кампанията бяха привлекли приятели от съседните офиси и така всички си тръгнахме с много кашони. Пред екипа на „Победа” разказахме за възможностите у нас да се грижиш за изоставено дете без да го осиновяваш.

Третата спирка от Коледния тур за дарения беше в „Сиксти Кей” – компания, която е на пазара от юни миналата година и само за пет месеца се превърна в най-големия независим кол център у нас. В рамките на инициативата ни за подкрепа на децата и семействата на фондацията повече от 150 млади и амбициозни служители направиха своите лични дарения. Изпълнителният директор на компанията Джон Гладуиш удвои дарението на служителите си.

Коледният тур за дарения продължи с посещенията на две големи компании, които се занимават с програмиране и изработване на софтуер – „Банксервиз” и „САП Лабс България”. В двете фирми служителите подариха много от дрехите на своите деца, както и любими за техните попораснали малчугани играчки. Много от хората, които работят за Банксервиз и „САП Лабс България” бяха закупили адаптирани млека, бебешки корита и пелени за новородени.

Средствата, които набра втория Коледен тур за набиране на дарения, ще бъдат предоставени в подкрепа на „Семейната програма” на фондация „За Нашите Деца”, която има за цел да ограничи броя на изоставените новородени, както и да подкрепи семействата, които са в трудна ситуация и за които има риск да се разделят с децата си. Освен това част от материалните дарения, които организацията набра ще бъдат дарени и на столичния дом за бебета „Света София”.

Дарението нямаше да е факт без безценната подкрепа на Иво Петров от фирма „Митвас”, Милена Димитрова и Иван Ганчев.

Снимки от събитието можете да видите тук:

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.