fbpx

Най-щедрата социална мрежа в подкрепа на приемната грижа

През октомври най- щедрата социална мрежа Yatoto избра своя победител и така за втори път подкрепи фондация ,,За Нашите Деца‘‘.

декември 17 2014

През октомври най- щедрата социална мрежа Yatoto избра своя победител и така за втори път подкрепи фондация ,,За Нашите Деца‘‘. Със сумата от 2500 лв., която фондацията получи от наградния фонд, бяха подкрепени 45 приемни деца и техните семейства.

 

Мариана Тасева, директор на Център по приемна грижа на фондация ,,За Нашите Деца‘‘, разказва повече за приноса на Ятото и истинското значение на тяхната подкрепа:
,,Много често не се замисляме колко важно е семейството за развитието на едно дете. Приемаме родителите за даденост и не осъзнаваме тяхната значимост и роля. Но за децата, лишени от родителска грижа, именно семейните отношения и закрилата са това, което им липсва най-много. Приемната грижа е реален шанс за много изоставени деца да не попаднат в социален дом, а да имат истинско семейство, което да ги дарява с индивидуална грижа, внимание, разбиране и обич.

Средствата, които Yatoto предоставя ще допринесат за едно по-цветно и истинско детство на най-малките герои в обществото ни. Благодарение на направеното дарение от 2500 лв., 45 приемни деца ще бъдат подкрепени в навечерието на най-светлите коледни празници – те ще получат еднократна финансова помощ, а освен това ще имат възможност да се срещнат с Дядо Коледа и Снежанка на своето коледно тържество и като всички останали деца да споделят своите най-съкровени желания за коледни мечти и подаръци. Бих искала да изкажа сърдечната си благодарност към Yatoto и победителя за месец октомври Радка Недялкова за топлината и радостта, която носят на нуждаещите се български деца!‘‘.

Yatoto е българска социална мрежа от ново поколение, която насочва общественото внимание към социално значими теми и раздава месечни награди в размер на 15 000 лв. на своите потребители и подкрепяните от тях инициативи. През месец ноември Yatoto отбелязва своя първи рожден ден и сподели своите успехи – 56 000 регистрирани потребители, 165 000 лв., разпределени между 11 победители и над 500 техни приятели, 65 регистрирани каузи от съществена значимост за обществото в България.

Том Хигинс, основател на Yatoto, споделя: „Нашата мисия е парите от реклама да остават в България, при хората. Yatoto съществува едва от една година, а вече сме раздали близо 200 000 лева сред потребители, техните приятели и каузите, които те са подкрепили. В момента работим със 70 от най-големите организации в България по теми като опазване на околната среда, деца, лишени от родителски грижи, деца, младежи и възрастни с проблеми в развитието и др. За нас всички те са еднакво важни, тъй като наши потребители ги подкрепят. За да бъдат каузи в Ятото, те или са се свързали формално с нас, или са били препоръчани от наши потребители.’’

 

Всеки, който желае да стане част от Yatoto и да подкрепи каузите на „За Нашите Деца“ може да го направи тук.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.