Почти 80 000 лева в помощ на 500 деца в беда събраха пеещи предприемачи и родни музиканти

Музикантите Орлин Павлов, Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Орлин Горанов, Еделина Кънева, Васил Петров, радио солистката Сара Гушева и предприемачите Милен Бонкалов, Максим Бехар, Мария Шишкова, Ивайло Йосифов, Лин Годинг и подкрепяната от фондацията майка Снежана Ангелова събраха 78 340 лева в подкрепа на деца, за които има реален риск да бъдат изоставени в социални домове.

октомври 22 2014

Музикантите Орлин Павлов, Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Орлин Горанов, Еделина Кънева, Васил Петров, радио солистката Сара Гушева и предприемачите Милен Бонкалов, Максим Бехар, Мария Шишкова, Ивайло Йосифов, Лин Годинг и подкрепяната от фондацията майка Снежана Ангелова събраха 78 340 лева в подкрепа на деца, за които има реален риск да бъдат изоставени в социални домове. Това стана по време на петата Вечер на добродетелите, която е организирана от фондация „За Нашите Деца“ на 21.10.2014г. в Sofia Event Center.
По време на благотворителното събитие гостите имаха възможност да оценят музикалните изпълнения с избрана от тях сума. Набраните средства ще бъдат използвани, за да се подкрепят 500 деца в риск от изоставяне в социални домове. Фондацията ще осигури материална, емоционална и специализирана помощ за бебета в беда, деца с увреждания или с проблеми в развитието, както и ще подкрепи родителите им за развиването на пълния потенциал на децата.

След благотворително наддаване нови собственици намериха тениската на футболиста Стилиян Петров, диригентската палка на главния диригент на Софийска филхармония Мартин Пантелеев, книгата „Време разделно“ с лично посвещение от Антон Дончев, автентична маска, дарена от певицата Белослава и др. За повече от 1500 лева беше продадена картина на малкия Доан, момче с увреждания, което е подпомагано от фондация „За Нашите Деца“. Картината представлява цветни отпечатъци на стъпките и ръцете на детето, което въпреки тежките си увреждания и прогнозите на лекарите напредва в своето развитие, благодарение на упоритата работа на специалистите на фондация „За Нашите Деца“. Картичка с автограф на Джани Родари и награда на великия Георги Калоянчев, бяха сред най-интересните предмети на тази Вечер на добродетелите.

Фондация „За Нашите Деца“ насочва вниманието си към подкрепа на новородените и много малките деца. Смятаме, че това е инвестицията, която всеки трябва да направи в нашето общество, за да може тя да се върне след години в него. Колкото повече инвестираме отрано в децата, толкова повече ще спестим разходи в бъдещето.”, коментира Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“.

Патрон на петата Вечер на добродетелите бе г-жа Алесандра Маджи, която управлява Института „Иноченти“ в Италия. Институтът има шествековна история и консултира много европейски държави за политиките им по отношение на подкрепата на децата и семействата.„Съществено е от самото начало на бременността родителите да имат възможности за обсъждане, за консултиране с експерти, с други родители, за да осъзнаят колко е важно развитието на детето още от първите дни на живота му. Родителите трябва да са информирани относно развитието на детето през първите му години, за да бъдат до него с нужната непоколебимост и нежност, да са наясно с етапите от това развитие и да могат наистина да му бъдат от полза.“, коментира в обръщението си към гостите на Вечерта г-жа Алесандра Маджи.

Всяка година около 2000 новородени и деца до 3 години се изоставят в домове за бебета. Сред основните причини за раздялата със семействата в най-ранните години на детето са бедността, липсата на подкрепа и наличието на увреждания при детето. Не са рядкост случаите, в които лекари съветват родителите да оставят децата си. По данни на БХК само 1 от 9 деца напускат домовете и отиват в семейства. Останалите биват настанени в други домове. Благодарение на предходната Вечер на добродетелите през 2013 година социалните работници, рехабилитаторите, психолозите и специалистите на фондация „За Нашите Деца“ са помогнали на повече от 150 деца с увреждания. Част от тях за първи път проговориха или проходиха. За 2013 година фондацията подкрепя общо 518 деца и техните семейства, а за първите 9 месеца на 2014 година, организацията успява да подаде ръка на над 520 деца.

С подкрепата на партньорите на събитието разходите за организирането му ще бъдат обезпечени. Това са генералният спонсор Дънди Прешъс Металс Челопеч, златния спонсор Салвис фарма, специалният спонсор ЕОС Сървисис. Събитието се организира с безвъзмездната подкрепа и домакинство на Sofia Event Center и любезното съдействие на Български Форум на Бизнес Лидерите, Бизнес Парк София, Рекламна агенция I Do Advertising, Печатница J point, Ideas Lab, M3 communications, Музикална академия, Винарска изба Марвин, Спиди, Фризьорски салони Арлет, фондация Аполон и Меркурий, студио Флейм, Димитър Коцев-Шошо, Рене кетъринг, минерална вода Девин, преводаческа агенция Софита, хоби-ателие Майсторилницата, фотографите Симеон Сълов и Стефан Неделчев.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.