Подкрепихме 33 приемни семейства с помощта на дарителите на „Приказен танц”

Измина повече от година от провеждането на първото танцово благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца” и Dance academy, с което се набраха средства за намиране на повече приемни семейства за изоставените деца в България.

август 27 2012

Измина повече от година от провеждането на първото танцово благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца” и Dance academy, с което се набраха средства за намиране на повече приемни семейства за изоставените деца в България. Днес можем да погледнем назад и да отчетем резултатите от работата на фондацията по приемна грижа, която стана възможна благодарение на хората и компаниите, които се включиха в събитието и дариха за каузата време, усилия и средства. Тук може да видите отчета за дейностите на фондация „За Нашите Деца” по приемна грижа, реализирани благодарение на набраните средства от „Приказен танц”.

Приказната танцова вечер се състоя на 29 април 2011 г. и събра на една сцена водещи бизнесмени, популярни личности от културния и политическия елит, които танцуваха безвъзмездно в подкрепа на изоставените деца в България.

С помощта на набраните средства от „Приказен танц”, както и на фирмите Компас ООД и Орифлейм, екипите на фондация „За Нашите Деца” подкрепиха 33 приемни семейства, които осигуриха дом на 28 приемни деца. Бяха проведени обучения за 51 приемни семейства и 28 кандидата са подготвени да поемат грижата за чуждо дете деца в дома си. Еднократна финансова помощ бе предоставена на 20 приемни семейства, за да посрещнат най-неотложните нужди на децата, за които се грижат. Фондацията продължи да набира активно нови приемни родители, като експертите ни отговориха на близо 560 запитвания за приемната грижа и проведоха информационни срещи по темата с повече от 300 участника.

„Идеята за „Приказен танц” се роди от желанието ни да покажем, че красотата на танца може да подкрепи една благотворителна кауза като приемната грижа, за да може хилядите изоставени деца в България да получат силен старт в живота. Гостите на събитието показаха как представители на корпоративния сектор, политици, творци са готови да инвестират лично време и средства, за да живеят нашите деца в сигурна семейна среда,” коментира Иванка Шалапатова, директор на фондация „За Нашите Деца”.

Фондация „За Нашите Деца” продължава да работи в подкрепа на приемните родители, които искат да дарят истинско семейство на изоставени деца. Приемната грижа е един от стратегическите приоритети на фондацията и е ключов фактор за успешната деинституционализация на децата от социалните домове в България. Нейното развитие е възможно единствено с устойчивата подкрепата на българския бизнес и цялото ни общество.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.