Подкрепихме създаването на кръг за обмяна на идеи и опит по важни въпроси на здравеопазването в България

Под патронажа на Посолство на Франция в България, фарамцевтичната компания „Санофи-Авентис“ основава кръг за обмяна на идеи и опит по важни въпроси на здравеопазването в България, наречен „Matters of Health“.

декември 08 2009

Под патронажа на Посолство на Франция в България, фарамцевтичната компания „Санофи-Авентис“ основава кръг за обмяна на идеи и опит по важни въпроси на здравеопазването в България, наречен „Matters of Health“. Директорът на фондация „За Нашите Деца” Иванка Шалапатова и директора „Развитие” на организацията Елка Налбантова участваха в официалното откриване на проекта. Фондация „За Нашите Деца” ще участва, като допринесе със своя опит в сферата на детското благосъстояние и детското здраве.

Създаването на групата от специалисти оповестиха посланикът на Франция в България Етиен дьо Понсен, Жак Натан – изпълнителен директор на Sanofi-Aventis България, професор Григор Горчев, д-р Иван Костов и Боряна Димитрова – членове на Експертния съвет.

В рамките на 2-3 кръгли маси годишно, ще бъдат инициирани дебати по избрани въпроси на здравеопазването. Кръглите маси ще предложат задълбочени анализи чрез съпоставяне на различни гледни точки и перспективи. Първата кръгла маса е насрочена за 28 януари 2010 и е на тема „Публично финансиране и частни фондове. Как да си взаимодействат за по-добър достъп на пациентите до лечение”. Комитет от експерти, съставен от трима специалисти на високо ниво, ще подготвя изчерпателен и задълбочен анализ на ситуацията в България, съчетаващ различни гледни точки обявени на кръглите маси.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.