„Пожелавам си семейство“ спечели награда в седмичния конкурс на Yatoto

Проектът “Пожелавам си семейство” на фондация “За Нашите Деца” в подкрепа на приемната грижа спечели награда в седмичния конкурс в социалната мрежа Yatoto.

май 22 2015

Проектът “Пожелавам си семейство” на фондация “За Нашите Деца” в подкрепа на приемната грижа спечели награда в седмичния конкурс в социалната мрежа Yatoto. Проектът, който е в подкрепа на преимната грижа, беше обявен за победител в ефира на предаването “Ива от сутрин до обед” по FM+.

Със спечелените средства фондацията ще подкрепи развитието на специалистите, които помагат на приемни деца и семейства. Нашият екип има 10 висококвалифицирани професионалисти – психолози и социални работници, които са неотлъчно до приемните деца и семейства, готови да им окажат помощ и подкрепа във всеки момент. Също така екипът на фондацията осигурява набиране, обучение, психологическа и материална подкрепа за приемните родители.
“Казват, че за да отглеждаш дете е нужно цяло село. В приемната грижа това село сме ние – приемните родители и екипът на Центъра по приемна грижа – социални работници, психолози, терапевти, рехабилитатори, а разбира се и хората които ни помагат, за да съществуваме – общност, дарители, доброволци. За да расте щастливо, закриляно и здраво всяко едно от нашите приемни деца, e много важнa навременната подкрепа на „цялото село“, каза Десислава Пенкова, ръководител екип социална работа в Центъра по приемна грижа на фондация „За Нашите Деца“.

Фондация “За Нашите Деца” въвежда първа в България приемната грижа като алтернатива на живота в социален дом още през 1997 г. и до днес е водеща организация по приемна грижа в страната ни. Само за последната година подкрепихме над 90 приемни и кандидат-приемни семейства, както и 66 деца, които вместо в социална институция, заживяха в уютния дом на своите приемни родители. За всички тези години нашите специалисти помогнаха на повече от 6500 деца да живеят в сигурна семейна среда, като само за 2014 г. подкрепихме 616 деца и семейства.

За съжаление все още има над 2200 деца, живеещи в изолация и самота в 95 институции за деца в България. Около 1500 деца се изоставят от техните родители всяка година, като през 2014 г. 924 от тях са били на възраст под 1 година.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.