Предстои конференция „Как бизнесът помага“

Фондация „За Нашите Деца“, съвместно с Българския форум на бизнес лидерите и Община Пловдив организират конференция „Как бизнесът помага“, която цели да обмени добри практики между представители на социалната сфера и бизнеса и да очертае работещи модели на взаимодействие между бизнеса и неправителствения сектор.

октомври 29 2014

Фондация „За Нашите Деца“, съвместно с Българския форум на бизнес лидерите и Община Пловдив организират конференция „Как бизнесът помага“, която цели да обмени добри практики между представители на социалната сфера и бизнеса и да очертае работещи модели на взаимодействие между бизнеса и неправителствения сектор.

Събитието ще се проведе на 7 ноември 2014г от 9:30 в Дом на културата „Борис Христов”, Пловдив и ще събере представители на институциите, неправителствения сектор и влиятелни български и международни компании за дискусия по добрите практики при подпомагане на социални проекти.

Пред отговорния бизнес у нас стоят много предизвикателства и възможности, сред които е и целенасочената политика в подкрепа на проекти в социалната сфера. Усилията на компаниите могат не просто да решат конкретен належащ проблем, свързан с липсата на семейна среда, образование или интеграция на уязвими групи, те са ценна възможност за преодоляване на негативите на демографската криза и осигуряване на пълноценна работна ръка в следващите десетилетия.

Конференцията ще представи новите тенденции, успешни инициативи и примери за работещи партньорства между отговорните компании, местната и централна власт и водещи неправителствени организации. Сред гост лекторите са:

 • Деяна Костадинова, секретар по социални политики на Президента
 • Георги Титюков, кмет на район Централен, Община Пловдив
 • Министерство на труда и социалната политика
 • Министерство на здравеопазването
 • Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За нашите деца”
 • Надя Шабани, програмен директор на Български център по нестопанско право
 • Валери Мектупчиян, генерален мениджър на „Спиди”
 • Кристоф Де Лафарж, президент на „Шнайдер Електрик България”
 • Стоян Стоянов, член на УС на „Каргил България”
 • Звездалина Янева, управител на Лойдс Регистър ЕМЕА клон, България
 • Максим Бехар, член на УС на БФБЛ и управител на „М3 Комюникейшънс Груп” – модератор на дискусията.

Такса за участие в конференцията е 15 лв. и всички приходи ще бъдат предоставени за подкрепа на дейностите на фондация „За Нашите Деца”.
Всеки, който желае да се регистрира може да попълни регистрационния формуляр на сайта на БФБЛ до 6 ноември 2014 г.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.