През 2020 г. увеличихме инвестициите си в ранното детско развитие и предоставихме повече възможности за децата и техните семейства

Това сочат данните от годишния доклад на организацията

юни 14 2021

Над 2300 деца, семейства и специалисти подкрепи през миналата година фондация „За Нашите Деца“, предостави по-широка палитра услуги, повече възможности за децата и семействата, по-високо доверие и повече инвестиции в ранното детство.

Това сочат данните от доклада за дейността ни за 2020 година.

Отминалата година изправи организацията пред много предизвикателства. Пандемията оказа пряко влияние, както върху работата ни със семействата, които подкрепяме, така и върху цялата ни дейност. Но 2020 беше и година на нови възможности и сбъднати мечти.

Въпреки пандемичните ограничения, с много упорита работа, завършихме ремонтните дейности, създадохме нови центрове, привлякохме нови специалисти и приключихме годината удовлетворени, че мечтаният Комплекс за ранно детско развитие в София вече работи пълноценно в подкрепа на развитието на децата от най-ранната им възраст. В това прекрасно и полезно за децата и семействата място, децата получават цялата необходима комплексна подкрепа от опитен и обучен екип от специалисти – социални работници, психолози, рехабилитатори, логопеди и др.

Разкрихме две крайно необходими за децата на София нови услуги, които предоставят специализирана помощ за деца със затруднения в развитието и увреждания и техните родители. Вече заедно с Център за обществена подкрепа “Св. София”, Център по приемна грижа и Детска къща работят Дневен център “Развитие” и Център за обществена подкрепа “Щастливо детство”. Преобразувахме и обогатихме програмите на центровете ни, за да осигурим най-добра грижа за децата и семействата.

„Въпреки високата детска бедност, изолацията, насилието, изоставянето, отчаянието, отхвърлянето и това, че са „незабележими“ за обществото ни, ДЕЦАТА са тук, част са от него и имат право и нужда от хармонична и позитивна среда за развитие, от мечти и безгрижно детство. За да я има България и утре е важно да има ангажирани възрастни с качеството на живот на децата в нашата страна. Ние работим за това. В доклада си за миналата година ние представяме историята, с фактите и доказателствата, с промяната и с щастието да даваш смисъл на дете, да подадеш ръка и гарантираш доверие на един отчаян родител, да бъдеш прозрачен партньор на отговорна компания, да предложиш мъдри политики на отговорните институции, да се зареждаш от успехите на други граждански организации, да бъдеш успешен променотворец!“

, сподели д-р Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондацията.

Предизвикателствата на 2020 г. и извънредната епидемична обстановка не ни попречиха да проведем своята традиционна Вечер на добродетелите, която за първи път се състоя изцяло онлайн. Сцената на събитието се пренесе в домовете на близо 100 гости, които дариха над 80 000 лв в подкрепа на каузата на фондацията, доказвайки, че физически граници за добротворчеството и щедростта не съществуват.

Изказваме своята благодарност на всички свои корпоративни и индивидуални дарители, институционални партньори и съмишленици, които подкрепят дейността на нашата организация.

Целият доклад за дейността ни, постиженията и предизвикателствата през 2020 г. можете да прочетете ТУК.

Програма за редовни дарения

Ре:дарител

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.