fbpx

Приемна грижа

Приемната грижа е най-доброто временно решение за децата, които са разделени от родителите си!

януари 19 2001

Приемната грижа е най-доброто временно решение за децата, които са разделени от родителите си! Все още близо 1000 деца всяка година се изоставят, а съдбата им често остава дълго време неясна. Част от тях прекарват месеци в болничните отделения, докато за тях се намери приемно семейство или бъдат преместени в центрове за настаняване от семеен тип. Ние знаем, че няма по-добро място за живот на едно дете от сигурния дом, а такъв могат да предоставят добре подготвените, обучени и подкрепени приемни семейства.

Ние вярваме, че правилният път за затварянето на вратите към институциите е развитието на алтернатива, която да гарантира, че всяко дете, разделено от семейството си, ще получи нужната грижа и обич.

Ние сме пионер в приемната грижа в България и основен партньор на Столична община по проекта „Приеми ме“. Към момента подкрепяме 25 приемни семейства, които споделят своя дом, обич и време с 35 деца. Грижата за тях изисква сериозна подготовка на приемните семейства, за да могат да посрещнат нуждите им. Изисква се и висок професионализъм на специалистите, които работят с тях – социални работници, психолози, терапевти, както и много добра координация между всички институции – община, отдели за закрила на детето, екипът на фондацията, лекари, училища, детски градини. Приемните семейства са незабележимите съвременни герои. Още от началото на своята мисия те са готови и за раздялата с детето – тежък момент, в който напълно професионално се овладяват човешките емоциии, защото едно малко същество ще встъпи от една сигурна среда в друга, а именно своето постоянно семейство!

Научете повече за приемната грижа и как самите вие бихте могли да станете приемен родител тук.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.