Приказни герои оживяха в Комплекса за ранно детско развитие

Благодарение на Данон, част от помещенията в Комплексa за ранно детско развитие се превърнаха в сцени от приказните истории за приключенията на динозавърчето Дино от Данонино, което весело изследва света около себе си.

юни 23 2021

Малките деца често се притесняват от нови, непознати места като кабинета на доктора или зъболекаря. Приветливата детска среда е изключително важна, за да се чувства всяко дете спокойно и да замени своите притеснения с любопитство и желание за игра.

Благодарение на нашите партньори от Данон, коридорите в нашия Комплекс за ранно детско развитие се превърнаха в сцени от приказните истории за приключенията на динозавърчето Дино от Данонино, което весело изследва света около себе си. От стените в коридорите на центровете ни Дино се пренася в библиотека на играчките, където със своя телескоп изучава звездите и често полита върху своята ракета към необятния Космос. В Игротеката нашите специалисти провеждат индивидуалните сесии с децата със специфични потребности, които могат да поиграят с развитийните играчки и дори да вземат на заем за вкъщи тези, които са особено подходящи за тях.

Всяко от специалните табла за игра в коридорите на фондацията и всяка от играчките в Игротеката имат своята цел – развиват фината моторика, двигателните умения за точност, баланс, съобразителност и усет за форма и материя, както и визуалното и емоционално възприятие на детето.

В Комплекса за ранно детско развитие, където Дино се усмихва от стените и ни приветства за добре дошли, децата и семействата, с които работим получават професионална грижа и подкрепа от психолози, рехабилитатори, социални работници, специалисти ранна интервенция и логопед. Само през тази година близо 2000 деца ще видят усмихнатото динозавърче преди да посетят своя специалист.

Благодарим на Данон за това, че разбират колко важна част от терапията на едно дете е приятната и спокойна атмосфера и ни помогнаха да създадем точно такава среда на работа чрез прекрасните фолиа за стени с динозавърчето Дино.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.