fbpx

Децата от Детска къща прекараха приключенски ден в ПП Витоша с Националното ловно-рибарско сдружение

юни 11 2024

В началото на юни Националното ловно-рибарско сдружение, съвместно с ПП Витоша и Наталия Илиева, зам.-директор на парка, както и Клуб за спортен туризъм „Мачирски“, организираха за децата от Детска къща ден сред природата в Детския екостационар „Бели брези“.

Експерти от ПП Витоша и НЛРС-СЛРБ показаха на децата различни видове птиции и горски животни, както и ги научиха какви звуци издават и какви следи оставят. Малките слушатели не мръднаха от столовете си през цялото време и слушаха в захлас. След това беше време за същинското приключе – децата се катериха по скална стена и спускаха с алпийски тролей. 

„Много сме благодарни, тъй като за нашите деца всеки такъв ден е подарък, тъй като много рядко успяваме да ги изведем сред природата. Не разполагаме с необходимите ресурси, за да им осигурим това удоволствие, така че за тях е незабравимо преживяване. В София ги водим на различни събития, но общуването с природата и спорта им липсват. Надяваме се сътрудничеството с Националното ловно-рибарско сдружение да продължи, за да могат децата да имат още много такива прекрасни мигове,“ сподели Янка Маркова, социален работинк в Детска къща.

Денят завърши с пикник и весели игри, в които се включиха всички.

Това горско приключение е продължение на партньрството на фондация „За Нашите Деца“ и НЛРС-СЛРБ, които в края на миналата година дариха на фондацията олекотени завивки, възглавници, спално бельо, пижами и кухненски прибори за нуждите на Детска къща.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.