fbpx

Продължава партньорството с Herbalife Nutrition Foundation за пълноценното хранене на децата, които фондация „За Нашите Деца“ подкрепя.

декември 07 2021

За трета поредна година Herbalife Nutrition Foundation (HNF) застава зад мисията на фондация „За Нашите Деца“ да осигури развитие и щастливо детство за най-уязвимите деца в България. Като част от програмата си „Nutrition for Zero Hunger“, HNF отново се ангажира с осигуряването на здравословна и пълноценна храна за уязвими деца в ранна възраст като дари 10000 USD. 

Средствата ще бъдат изразходвани в рамките да деветмесечен проект „Правилно хранене за пълноценно детско развитие“, който ще приключи в края на май 2022. Целта на обединените ресурси на HNF и фондация „За Нашите Деца“ е гарантиране на здравословно, подходящо за възрастта хранене на уязвимите деца, с които фондацията работи и повишаването на осведомеността на родителите и хората, полагащи грижи, за правилното хранене като част от комплексната грижа в семейна среда. Дейностите по проекта ще насърчат създаването на правилни навици за хранене и правилно отношение към храната у децата и семействата. 

Детски храни, адаптирани млека и други нужни за правилното им развитие и израстване храни ще получават на месечна база според индивидуалните потребности малките деца от уязвими групи в общността, за които същетсвува риск  от изоставяне и неглижиране, както и деца с трудности и проблеми в развитието. Така ще бъде гарантирано пълноценното хранене и ще бъдат минимизирани рисковете за живота и здравето на тези деца. 

В рамките на проекта HNF ще подкрепи също и децата в приемни семейства, за чието развитие фондация „За Нашите Деца“ се грижи, както и децата със специфични потребности, които получават стимулираща подкрепа за своето развитие в Дневния център на фондацията. Традиционно ще бъдат осигурени средства и за балансирания хранителен режим на децата в Детска къща, като неразделна част от цялостната грижа за техния растеж и развитие. Чрез кулинарни работилнички и включване на децата в процеса на приготвяне на храната те ще бъдат насърчени да опитват различни здравословни храни, да трупат знания за различните продукти и тяхното разумно съчетаване и да формират добро отношение и навици за хранене. 

 „През този период, a и не само, всеки жест на солидарност е от значение, особено за децата в приемни семейства. Благодаря на нашия екип и на независимите дистрибутори на Herbalife Nutrition, които винаги ще подкрепят инициативи като тази“, каза Ромео Казанеску, директор на Herbalife Nutrition Румъния, България, Молдова и Унгария. 

–– 

От 1994 година Herbalife Nutrition Foundation дарява средства за предоставяне на храна, за образование в областта на пълноценното хранене и за други проекти за подобряване на здравето на децата по целия свят. Днес HNF предоставя финансиране за 168 домове за сираци и изоставени деца, болници, училища и организации в повече от 58 държави, обхващайки близо 220 000 деца само през 2020 година.  

От 2019 година Herbalife Nutrition Foundation подпомага фондация „За Нашите Деца“ в грижата за повече от 650 деца. Това прави HNF ключов партньор на фондацията за осигуряването на всекидневното хранене на уязвимите деца, обхванати чрез всички услуги на фондацията в София и Пловдив. 

Програма за редовни дарения

Ре:дарител

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.