Прощъпулник на близнаци отпразнуваха в Семейна къща

В Семейна къща на фондация „За Нашите Деца“ отпразнуваха първите крачки на двамата братя близнаци Калин и Константин.

май 18 2015

В Семейна къща на фондация „За Нашите Деца“ отпразнуваха първите крачки на двамата братя близнаци Калин и Константин. От предложените им на тържеството предмети, двете деца хванаха първо музикални инструменти. Според традицията на прощъпулника, така те избират и бъдещата си професия.

Гости на празненството, които зарадваха малчуганите с много изненади, бяха Калоян Масларски, Татяна Делибашева и Десислава Балджиева, частни дарители на новопостроената Детска къща. Тя беше изградена с общи усилия на дарителите и фондацията и в нея предстои да се преместят децата от Семейна къща.

На прощъпулника присъства и изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца“ Иванка Шалапатова: „Ден като днешния определено ми напомня, че светът се върти около ДЕЦАТА. Преживяването днес беше не само зареждащо, но и много специално. Да видиш документите на две изоставени деца, които имат спешна нужда от любов и грижа, после да ги видиш като бебета в Семейна къща (вече с бузки и светлина и мечта в очите) и днес да ги видиш как ходят и се радват на живота, пък и да знаеш, че ги очаква мило осиновително семейство… ето това е специалното в мисията на нашата организация! Днес бях много щастлива, защото освен моето лично вълнение, освен вълнението на екипа в Семейна къща, освен вдъхновението на децата, с нас бяха и дарителите, които построиха новата Къща – с много подаръци, любов и много щастие, че виждат за първи път децата, за които всички отдадохме много енергия и усилия. Да е светъл пътят пред децата и да са ни здрави всички колеги в къщата и всички, които правят промяната за децата възможна“, сподели г-жа Шалапатова.

По време на цялото празненство къщата беше изпълнена с положителни емоции, детски смях и игра. Радост от събитието изрази и директорката на Семейна къща Аксиния Георгиева. „Чувството от празника не може да се опише думи. За нас това не е първият прощъпулник, но всеки следващ е различен и сякаш е за първи път. В такива моменти, под влиянието на емоциите, самите ние се превръщаме в деца“, посочи тя.

Калин и Константин са в Семейна къща от почти година. При пристигането си те са малки и крехки, но днес, след много грижи, прегръдки и обич, те са красиви и здрави момченца. Скоро те ще напуснат къщата, защото са в процес на осиновяване. Ние от фондация „За Нашите Деца“ им пожелаваме щастлив нов живот, изпълнен с много обич и семейна топлина.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.