Роди се 30-то бебе на кампанията „Не ме изоставяй!”

Преди четири дни се роди Яница – бебе № 30 в кампанията ни за борба с изоставянето на новородени „Не ме изоставяй!” Момиченцето тежи 3 килограма и 100 грама и проплака малко след 12 по обяд в болницата „Света София”.

февруари 12 2009

Преди четири дни се роди Яница – бебе № 30 в кампанията ни за борба с изоставянето на новородени „Не ме изоставяй!” Момиченцето тежи 3 килограма и 100 грама и проплака малко след 12 по обяд в болницата „Света София”. Яница има сестричка, която с нетърпение чака бебето да се прибере у дома. Майката и таткото на новороденото получиха специална подкрепа от страна на социалните работници от Центъра за обществена подкрепа „Света София”. За малкото момиченце съществуваше риск да бъде изоставена в дом няколко месеца преди раждането й, разказват специалистите. Благодарение на сигнал на съседка за рисковия случай, в който близките и роднините на двамата родители не са искали бебето, нашите социални работници предприемат работа по случая. Започват поредица от срещи за посредничество между близките и младите майка и баща. Днес двамата родители предпочетоха сами да вземат бебето от родилния дом. Майката беше посрещната единствено от таткото, за когото това е един от ценните мигове в живота му


В рамките на кампанията за борба с изоставянето на бебета „Не ме изоставяй!” социалните работници на Центъра за обществена подкрепа са работили по 29 случаи на пренатална и следродилна превенция. В повечето от случаите специалистите са работили с жени, които нямат подкрепата на близките си или на своите партньори, които са абдикирали от отговорността за новороденото.

Повече информация за кампанията можете да намерите на www.izostaveni.detebg.org

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.