fbpx

Семейна подкрепа

Най-голямата ценност за нас е семейството, а родителите са най-важният фактор в живота на всяко дете – за да расте то здраво, щастливо и обичано.

януари 19 2001

Най-голямата ценност за нас е семейството, а родителите са най-важният фактор в живота на всяко дете – за да расте то здраво, щастливо и обичано. Подкрепяйки семействата в грижите за техните деца, ние им даваме увереност и сигурност, за да бъдат най-добрия пример за своите момчета и момичета. Заставаме до семействата в трудни и самотни мигове и празнуваме заедно удовлетворението и успехите от една от най-важните мисии в живота – да бъдеш родител.

Финансови затруднения, липсата на работа, подкрепяща среда, както и наличие на увреждане или трудности в развитието са сред най-честите причини за изоставяне на деца в България. У нас все още близо 1000 деца се изоставят всяка година. Екипите ни работят за превенция на изоставянето още от родилното отделение, като се отзоваваме на сигнали от болници в София и Пловдив.

Ние знаем колко е важна всяка минута от момента, когато една майка реши да се раздели със своето бебе. Именно затова оказваме психологическа и социална помощ още в първите часове след раждането, като постепенно започваме да надграждаме  родителските умения за създаване на спокойна и подкрепяща семейна среда.

През 2020 спасихме 299 бебета и малки деца от раздяла с техните семейства. Отново за всеки индивидуален случай комбинираме усилията и експертизата на различните специалисти от Комплекса ни за ранно детско развитие. Ние сме въоръжени с необходимите умения и материални пакети, за да подадем ръка на родители, изпаднали в криза, на самотни майки, които раждат своето дете в страх и несигурност за бъдещето. Знаем колко е трудно да бъдеш родител, затова сме готови да работим заедно, за да изградим здравия фундамент на осъзнатото родителство за по-светло бъдеще на нашите деца.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.