Силико ООД: „Помогнахме, защото всяко дете заслужава обич“

Попитахме дарителите на проекта Детска къща за техните мотиви да ни помогнат да създадем нов дом за до 8 деца, които да живеят щастливи и обичани в семейна среда.

април 29 2015

Попитахме дарителите на проекта Детска къща за техните мотиви да ни помогнат да създадем нов дом за до 8 деца, които да живеят щастливи и обичани в семейна среда. Ето какво ни отговори Антон Иванов – директор на Силико ООД, които предоставиха допълнителни елементи за прозорците на Детска къща. 

Как разбрахте за проекта „Детска къща“ и защо решихте да го подкрепите?

Антон Иванов: Видях няколко репортажа по телевизията за този проект и спонтанно реших и ние да се включим в помощта. Тъй като имам опит как се реализират обикновено такива обекти, при които се търси винаги най-евтиното решение, реших да намеря съмишленици от няколко мои партньорски фирми, на които мога да имам доверие. Tака след известно време събрах хората и го направихме както трябва да бъде.
В допълнение – освен от чисто човешки подбуди – с тази наша инициатива искаме да покажем на обществото и на всички отговорни фактори в държавата, че трябва да се спре с тази много порочна практика – казвам тези думи най-отговорно – при строеж на обществени сгради винаги да се търси най-ниската цена по занижени показатели, само и само да се каже, че е направено нещо. Трябва обществото да знае, че по отношение на критериите ни за енергийна ефективност – стандартите тук са много назад в сравнение с Централна и Западна Европа

В какво се изрази Вашата подкрепа?

Антон Иванов: С организацията, от една страна, както и с помощта на нашите доставчици от Swisspacer и Iso-Chemie. Предоставихме необходимите дистанционери, уплътнителни ленти и други помощни материали и в допълнение участвахме в монтажа им при поставянето на прозорците на къщата.

Защо според Вас е важно всяко дете да има семейство?

Антон Иванов: Всяко дете има нужда да се чувства специално, всекидневно да получава внимание и обич, а в институция то реално няма как да ги получи.

Има ли дарителска култура в България според Вас? Какво мотивира хората и компаниите да подкрепят каузи за деца в риск?

Антон Иванов: Разбира се. Въпреки кризата и тежките условия, в които живеем и работим, все пак сме хора и в голяма част от нас добротата и желанието да помогнеш на нуждаещите се не са ни напуснали.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.