Според ученици идеалният социален дом е празният

Представители на фондация „За Нашите Деца” се срещнаха с ученици от столичното училище Дарби Колидж, за да им разкажат за съдбата на изоставените в социални домове деца.

декември 19 2012

Представители на фондация „За Нашите Деца” се срещнаха с ученици от столичното училище Дарби Колидж, за да им разкажат за съдбата на изоставените в социални домове деца. Психологът Владимир Иванов и Анелия Спасова, която е „Програмен ръководител” във фондацията ангажираха ученици и преподаватели с различни задачи и казуси, чрез които стимулираха децата сами да направят изводи по темата и да анализират проблемите.

Целта на срещата бе младите хора да придобият представа за живота на децата в социални домове, последствията от този живот в индивидуален и обществен план, както и да се разшири разбирането им за това какви са възможните алтернативи на тази форма на грижа. По време на презентацията учениците бяха запознати и с каузите на фондацията, които бяха приети присърце от младежите.

Учениците бяха много активни и ангажирани, участваха с интерес и се ориентираха много точно по казуси, свързани с ежедневието в социалните домове, дефицитите у децата и техните перспективи за бъдещ живот в обществото. Естествен силен и положителен завършек на срещата беше визията на група ученици, които имаха за задача да опишат „идеалния социален дом“, в отговор на което те нарисуваха една празна къща.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.