fbpx

Стартира строежът на проекта „Детска къща“ за деца, лишени от родителска грижа

На 20 декември 2014г. предстои да бъде направена символична първа копка на строежа по проекта за „Детска къща“, който фондация „За Нашите Деца“ инициира съвместно с подкрепата на Столична община, фирма Градус, Дънди прешъс металс Челопеч и други дарители.

декември 18 2014

На 20 декември 2014г. предстои да бъде направена символична първа копка на строежа по проекта за „Детска къща“, който фондация „За Нашите Деца“ инициира съвместно с подкрепата на Столична община, фирма ГрадусДънди прешъс металс Челопеч и други дарители – поддръжници на каузата. „Детска къща“ ще подслони деца, лишени от родителска грижа и ще им предостави уютен временен дом в семейство, далеч от потискащата среда на социалните домове.

Заедно с представители на ключови дарители по проекта, първа копка ще направи г-жа Кристалина Георгиева, зам. председател на ЕК и комисар по бюджета и човешките ресурси на ЕС.

„Детска къща“ е алтернатива на социалните домове и ще функционира по изцяло нов модел за България. В нея ще бъдат настанени между 6 и 8 бебета, изоставени от родителите си в първите седмици от своя живот. Те ще останат в здравословната среда на къщата, докато за тях се намери постоянно и сигурно семейство като за тях ще се грижи истинско семейство с подкрепата на екип от обучени специалисти.

Детска къща ще бъде един пристан на надеждата, къща, в която ще можем да полагаме грижи за деца, лишени от родителска грижа, за които няма друга алтернатива. Тя ще бъде построена с подкрепата на нашите партньори и ще даде шанс на тези деца да живеят под грижите на специалисти и приемно семейство.„, споделя Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“.

Детска къща на фондация „За Нашите Деца“ е пример за това как успешното партньорство между местната власт, бизнеса и неправителствения сектор може да спомогне за подобряване на детското благосъстояние в България и всяко българско дете да живее сигурно и обичано в семейство.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.