Стартираме кампания в подкрепа на ранното детско развитие

Посланици на „Прегръдка за нашите деца“ са родни инфлуенсъри, които ще обединят онлайн суперсилите си, за да въвлекат своите аудитории в редовното дарителство, подкрепящо ранното детско развитие.

април 20 2021

Фондация „За Нашите Деца“ стартира мащабна фондонабирателна кампания под надслов „Прегръдка за нашите деца“. Целта на кампанията, която ще продължи до края на 2021 година, е да засили информираността на обществото по изключително важната тема за ранното детско развитие, както и да ангажира повече индивидуални дарители в подкрепа на пълноценната грижа за децата.

Днес над 33.3% от децата в България живеят в риск от бедност или социално изключване, а много родители не могат да дадат силен старт на децата си в първите години от живота им. Наша обща отговорност е да се мобилизират всички ресурси за повишаване качеството на живота им и грижата за тях с навременна и адекватна подкрепа.

Защото ранното детство е един от най-важните периоди за по-нататъшното развитие на детето, то изисква оптимална подкрепа за него и за семейството му. Защото 90% от мозъчната дейност на човека се развива в първите години от живота му, а инвестициите в ранното детство носят над 10 пъти възвръщаемост за обществото.

Мислите за собственото ежедневие обаче, често ни отдалечават от мисълта за останалите. Прекарваме многобройни часове вкъщи, сблъскваме се с различно съдържание в социалните мрежи… и не спираме да натискаме любимия „Like”, за да разберат приятелите ни, че нещо ни харесва. През това време „невидимите“ деца се борят за своето по-добро утре.

Ако искаме да постигнем реална промяна, натискането на един бутон не е достатъчно, важно е всеки от нас да предприеме реално действие, да помогне на някой в нужда. Защото нищо не може да замени истинската прегръдка, истинската любов или протегнатата за помощ ръка.

Посланици на фондацията в кампанията са редица родни инфлуенсъри и медии. Сред тях са актьорите Алек Алексиев и Дария Симеонова, певецът Орлин Павлов, Антоанет Пепе и Филип Стоянов. Всички партньори подкрепят безвъзмездно инициативата като информират и мотивират последователите си да обръщат повече внимание на необходимостта от пълноценна грижа в първите години от житейското ни развитие.

Повече от 29 години ние подкрепяме деца в ранна възраст и техните семейства, помогнахме за подобряване в качеството на живот на хиляди деца и техните семейства.

Научете повече за кампанията тук: https://detebg.org/pregradka-za-nashite-deca/

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.