Светещи фенери и надежда за по-добро бъдеще полетяха над Пловдив в подкрепа на приемната грижа

Пловдивчани и техните семейства се включиха в събитието „Нарисувай детството”, което фондация „За Нашите Деца” проведе на 30 юли в Пловдив в подкрепа на приемната грижа.

юли 31 2014

Пловдивчани и техните семейства се включиха в събитието „Нарисувай детството”, което фондация „За Нашите Деца” проведе на 30 юли в Пловдив в подкрепа на приемната грижа.

На Гребната база всички, които не са безразлични към съдбата на децата, изрисуваха с тебешир по земята щастливото детство и го пожелаха на малчуганите, които растат без родителска грижа. Те им пожелаха да бъдат обичани, да имат мечти и приятели и най-важното – семейство, което да ги дарява с любов и нужните условия, за да растат и да се развиват пълноценно.

Една от алеите на Гребната база се изпъстри с прекрасните рисунки по темите Моето семейство, Моите приятели, Аз играя, Аз мечтая, Аз обичам. Художникът Атанас Хранов отличи най-добрите от тях и също подкрепи каузата на фондацията. С нас рисуваха, Десислава Шишманова – директор на БНТ-Пловдив, представители на бизнеса, общественици, художници от Пловдив и Асеновград.

Участниците в събитието запалиха светещи фенери и ги пуснаха в небето над Пловдив с надежда за по-добро бъдеще за българските деца, а посланията за щастливо детство намериха своето място на специално дърво на пожеланията. Цветното събитие отбеляза края на кампанията за набиране на нови приемни родители за изоставените деца на възраст от 0 до 3 годинки. Тя премина под надслов „Приемните родители даряват любов. Дарете и вие”.

„Нека има повече семейства, които ще отворят сърцата и домовете си за едно изоставено дете. Нека децата на България не растат в институции”, призова Иванка Шалапатова от фондация „За Нашите Деца“  и добави: „Нека се замислим за това какво всеки от нас може да направи, за да има семейство за всички 130 деца в Пловдив, които тази нощ ще заспят отново сами, без родители. В Пловдив има само 25 приемни семейства и ако ние не можем да сме следващото, но познаваме хора, които да насърчим да станат приемните родители, нека го направим днес, защото децата не могат да чакат”.

Наши приятели в това събитие бяха и доброволците младежи от БЧК Пловдив.

 

С общи усилия, вяра в по-доброто бъдеще и смелост да помогнем за сбъдването на мечтата за семейство, превърнахме рисуването с тебешири в истински празник на надеждата.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.