Талантливо момченце от Пловдивския дом за бебета намери своето приемно семейство

Добрите новини във фондация „За Нашите Деца” не спират. Пловдивският екип по приемна грижа подкрепи поредното приемно семейство да вземе у дома си дете от Дома за медико-социални грижи в града.

март 14 2012

Добрите новини във фондация „За Нашите Деца” не спират. Пловдивският екип по приемна грижа подкрепи поредното приемно семейство да вземе у дома си дете от Дома за медико-социални грижи в града. Социалните работници на фондацията бяха неотлъчно до приемната майка Мария и до нейния съпруг Бойко по време на целия процес на кандидатстване за приемни родители. Така на 28 февруари 2012 г. отведоха малкия Митко у дома си, с което го спасиха от преместване в поредната институция за по-големи деца.

Момченцето ще стане на три години през април. От 4 четиримесечна възраст живее в дом за бебета, където социалните служби го настаняват, за да е на по-безопасното място, тъй като родната му майка му води хаотичен опасен начин на живот и не може да се грижи за него. Екипът на фондацията познава много добре както детето, така и семейство Георгиеви и преценява, че това ще бъде подходящ дом за Митко. Социалният работник от фондацията Марияна Рудева вярва, че тук момченцето може да развие целия си потенциал. Той е будно и много талантливо дете, което обича музиката и измисля собствен танц за любимите си песнички.

Мария и съпругът й са готови да дадат цялата си обич на момченцето и да му покажат какво е живот в семейство, докато се появят неговите осиновители. Историята на Мария е като на много други приемни майки, които в определен момент от живота си приемат грижата за чуждо дете като своя мисия. Тя напуска работата си като технически секретар в частна фирма, защото усеща, че е дошло времето да се посвети на професия „приемен родител”. Децата на семейство Георгиеви отдавна са напуснали семейното гнездо, но двамата са активни хора и искат да продължат да бъдат полезни за някой друг. Тогава Мария се свързва с фондация „За Нашите Деца” в Пловдив и започва процеса на кандидатстване. Съпругът й е с нея през цялото време, идва на срещите с детето и също се подготвя за неговото идване в дома им. Благодарение на техните усилия и на всеотдайността на екипа на фондацията, Митко вече живее заедно с двама любящи хора, които ще бъдат до него, за да расте щастлив и да развива талантите си.

В София социалните работници на фондация „За Нашите Деца” посрещат всички заинтересувани да станат приемни родители в Центъра по приемна грижа всяка сряда от 18:00 ч. на адрес ул. Любен Каравелов 14, тел. 02/ 439 80 90.

В Пловдив информационните срещи се провеждат в Центъра „За деца и родители“ всяка сряда от 16.30 до 18:00 ч. на адрес бул. Марица 21, тел. 032/943 444.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.