@Творилницата на Рая: Как да си направим охлювче

Тази седмица в рубриката ни @Творилницата на Рая публикуваме креативно предизвикателство от стажантката ни по Ранна детска интервенция Деси Ласкова.

юни 28 2020

Тази седмица в рубриката ни @Творилницата на Рая публикуваме креативно предизвикателство от стажантката ни по Ранна детска интервенция Деси Ласкова.

Деси е на 23 г., завършва “Социални дейности“ в СУ, преддипломната й практика се провежда в ЦОП “Св. София“ при мен, като базов специалист. Има желание след като се дипломира да работи с деца. Хоби  – да чете книги, да слуша музика, увлича се по рисуването и декоративно – приложните изкуства.

Как да си направим охлювче

Стъпки за изработване

Стъпка 1 Изрязваме две кръгчета с различна големина от различна твърда цветна хартия. За очите на охлюва изрязваме две еднакви малки кръгчета и две тънки лентички по възможност и те от различна цветна хартия.

 

Стъпка 2 Взимаме кръгчето с по-малката големина и с черен молив рисуваме спирала отвътре навън. По цялата дължина на спиралата с друг цвят молив оформяме по желание черупката на охлюва.

 

 

Стъпка 3 – Взимаме другото кръгче и го прегъваме на две равни части.

 

Стъпка 4 – Намазваме половината от вече направената черупка на охлюва с лепило и я залепяме за едната половина на вече прегънатият на две кръг.

 

 

Стъпка 5 – В единия край на вече изрязаните малки лентички залепяме с лепило малките кръгчета подготвени за очи на охлюва. В другия край слагаме лепило и ги залепваме в предната част на прегънатия кръг, пред черупката. С черен молив дорисуваме очите и усмивката на охлюва.

 

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.