fbpx

Творилницата на Рая: Снежко

Коледа наближава все повече! Завладява ни коледно настроение, с нетърпение очакваме този най-светъл семеен празник и тържество на християнските добродетели.

декември 18 2020

Коледа наближава все повече! Завладява ни коледно настроение, с нетърпение очакваме този най-светъл семеен празник и тържество на християнските добродетели. И за да бъде Коледа по-тържествена и забавна, и за празнично настроение, може да си направим една лесна украса за елхата – снежен човек от хартия – ‘’Снежко’’.

Необходими материали:

● Лист бяла хартия
● Ножица
● Лепило
● Молив
● Флумастери
Цветна лентичка/дебел цветен вълнен конец
Конец или лъскава тънка лентичка

снежен човек

Изработване на Сежко:

снежен човекОчертаваме с молив 3 големи кръга на белия лист и един по-малък кръг за глава на снежния човек. Изрязваме ги. Прегъваме по средата двата големи кръга. Намазваме малко лепило на сгъвката на единия кръг и го лепим за сгъвката на другия. Залепваме по сгъвката върху непрегънатия кръг. Рисуваме с флумастери очи, уста и нос на малкия кръг.

Може да добавим и шапка. Залепваме цветна лентичка/дебел цветен вълнен конец – шалче – за долната част на главата на снежния човек.

Лепим главата на вече готовото тяло. Залепваме с лепило конец или лъскава тънка лентичка отзад на главата, за да може да окачим Снежко на елхата.

Весели празници, мили деца и родители!

 

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.