Вицепрезидентът и патрон на Вечер на добродетелите 2019, г-жа Илияна Йотова гостува на фондация За Нашите Деца

Вицепрезидентът и патрон на Вечер на добродетелите 2019 г-жа Илияна Йотова, гостува на фондация „За Нашите Деца“.

септември 27 2019

Вицепрезидентът и патрон на Вечер на добродетелите 2019 г-жа Илияна Йотова, гостува на фондация „За Нашите Деца“. Посещението на г-жа Йотова започна от нашата Детска къща и съвпадна с един от най-емоционалните моменти – заедно казахме довиждане на нашият Криси, който от днес вече има своите мама и татко. Много щастие и прекрасни споделени моменти пожела вицепрезидентът на Криси и семейство му.

В центъра за обществена подкрепа „Света София“ г-жа Йотова научи от нашите специалисти интересни аспекти за работата ни в  подкрепа на децата и семействата. Разгледа сензорна зала, библиотеката на играчките и се запозна със значението им за стимулиране на развитието на децата, и за връзката, която играта изгражда между тях и родителите им. Запозна се и разговаря с екипа по приемна грижа.

В емоционална среща екипът на фондацията и приемни и родни семейства споделиха с Илияна Йотова трудностите, и предизвикателствата пред които са изправени, несъответствията и административните пречки в процеса на осиновяване. Те дадоха своите препоръки за промените, които трябва да бъдат направени в нормативната база в интерес на децата, за да се намали времето, което те прекарват в несигурност, докато намерят своето приемно или осиновително семейство.

Споделихме и опита на фондацията за предотвратяване на изоставянето от Родилно отделение  в партньорство със здравните заведения, както и предизвикателствата, с които се сблъскват специалистите ни. Общо бе мнението, че основен проблем е липсата на адекватна, подчинена на интересите на детето, политика за превенция на изоставянето.

Специален подарък, изработен от колега от екипа на фондацията развълнува г-жа Йотова.

Вицепрезидентът Йотова е патрон на десетото юбилейно издание на нашето най-голямо благотворително събитие Вечер на добродетелите, което ще се състои на 7 октомври в София Ивент Център.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.