Вълшебството да бъдеш приемен родител – събитие на фондация „За Нашите Деца“

Всеки ден се изоставят деца от биологичните си родители, често биват поставени под закрила поради насилие или липса на родителски капацитет.

ноември 28 2018

Всеки ден се изоставят деца от биологичните си родители, често биват поставени под закрила поради насилие или липса на родителски капацитет.

Голяма част от тези деца се настаняват в институции. Животът им там е обречен.

Безгрижното, истинско детствоза тях е просто мираж. Сънуват, мечтаят за него, но то е тъй непознато…далечно.

 

Приемната грижа е онази вълшебница, която сбъдва мечтите им да бъдат щастливи, да имат семейство, да бъдат обичани и да обичат.

На 2 и 6 декември, в уютната, семейна среда на „Детска къща“, екипът на фондация „За Нашите Деца“ ще посрещне хора с различни професии и житейски път, но с един общ интерес – да се запознаят с приемната грижа, както и с нейното олицетворение – приемния родител, който с много смелост и мечта да подкрепи най-уязвимите деца в България, се е впуснал в това нелесно приключение.

Идеята за тези неформални срещи изникна в ума на един от нашите най-всеотдайни приемни родители Рене Емил, който вече от 2 години се грижи за Рони – детенце с трудности в развитието.

Тя и ръководителят на нашия Център по приемна грижа Мариана Тасева ще са там, за да отговорят на всички въпроси, да споделят опита си, да разкажат за децата и техните нужди, техните мечти.

Ако някога сте търсили отговор на въпросите „Какво се случва с децата в риск?”, „Как живеят?”, „От какво се нуждаят?” , „Какви са мечтите им?” , „С какво бих могъл да помогна?” , „Мога ли да бъда приемен родител?”,  Рени обобщава:

 

„Тези въпроси ме вълнуваха години наред, преди да стана приемен родител. Сега знам отговора на всеки от тях. Семейството е прозорец към бъдещето за всяко дете. Без него то е загубено…в нищото, а в него потъва ден подир ден, докато не удави и последната му мечта. Щеше ми се да не бях узнавала за съществуването на нищото, но се случи. Не успях да се примиря. Така взех решение да стана приемен родител, да омагьосам нечие детство, да сбъдна нечии чужди мечти, да споделя своето щастие.“

Надяваме се, че след тази срещи всички присъстващи ще се приберат у дома с ясното убеждение, че приемната грижа е най-добрата и най-близка до семейната среда алтернатива за децата, останали без родители. И разбира се, вдъхновени от историите, които ще им разкажем, те самите да решат да се посветят на тази отговорна професия. Професия „Приемен родител“.

 

„Бих искала да знам, дали има и други хора като мен? Бих искала да ги открия! Бих искала да вярвам, че има семейство за всяко дете!,“  споделя Ренета.

 

Каним Ви да споделите един час от времето си тази неделя /2.12/, между 10:00 и 11:00 ч., ИЛИ следващия четвъртък /06.12/, между 17:00 и 18:00 ч., с нас и да научите повече за приемната грижа!

 

Моля да заявите предварително своето присъствие на телефон 088 480 4796 или и-мейл m.taseva@detebg.org:

  • до обяд на 30.11 /петък/ за събитието на 2.12
  • до обяд на 4.12 /вторник/ за събитието на 06.12.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.