fbpx

За 7-ма година Ситибанк България в подкрепа на фондация „За Нашите Деца“

Ситибанк България ще инвестира в усилията на организацията да предостави сигурна и развиваща среда за най-уязвимите деца

декември 19 2022

За 7-ма поредна година Ситибанк България инвестира 20 000 долара в усилията на фондация „За Нашите Деца“ да подкрепи деца, настанени в приемни семейства, за да получат по-добър шанс за развитие. В допълнение, подкрепата на Сити ще бъде насочена и към новата програма на фондацията в помощ на украински деца и техните семейства, които получават социална, психологическа и материална помощ в центровете на фондацията в София и Пловдив.

Благодарение на устойчивото партньорство със Сити, фондация „За Нашите Деца“ ще продължи да подпомага до 35 деца, настанени в 25 приемни семейства чрез провеждането на различни социализиращи дейности, насърчаващи тяхното развитие, както и допълнителна месечна финансова подкрепа.

С осигурените средства „За Нашите Деца“ ще продължи да работи за повишаване на капацитета както на приемните родители, така и на кандидат-приемните чрез обучения, които са от изключително значение, за да могат да имат достъп до опитни специалисти от всички сфери на детското развитие – социални работници, психолози, логопеди, рехабилитатори и др. Ще бъдат реализирани различни терапии и дейности за приемните деца – логопедична терапия, рехабилитация, хранителна терапия, сесии с детски психолог.

Дългогодишните партньорства като това със Ситибанк ни дават много повече от финансова устойчивост и сигурност, че ще продължим да предоставяме най-добрата грижа за деца, разделени от своите родители. Дават ни и възможност в кризи, каквито бяха COVID-19 и войната в Украйна, да реагираме бързо и навременно, за да помогнем на децата в нужда. Благодарни сме на целия екип на Сити за доверието и приятелството през тези 7 години.”, сподели г-жа Мариана Тасева, зам. изпълнителен директор на фондацията.

На над 50 украински деца и техните семейства ще бъдат осигурени групи за подкрепа, арт и музикотерапевтични сесии, хуманитарна помощ, подкрепа при намиране на педиатър, детска градина или училище.

“За Ситибанк и служителите ни, винаги е било приоритет да помагаме там където сме най-необходими. През 2023 г. фокусът на нашите КСО инициативи ще продължи да бъде подкрепата към уязвими деца и семействата им. Наистина сме горди, че повече от 7 години успяваме да бъдем опора за приемните деца и родителите, подкрепяни от фондация „За Нашите Деца“. Само чрез обединени усилия можем да постигнем устойчива и положителна промяна в България“, каза г-н Григорий Ананиев, регионален директор, „Капиталови пазари“ за  Централна Европа.

Фондация „За Нашите Деца“ отправя благодарност и признателност към Ситибанк България и служителите й за съпричастността им към каузата на организацията.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.