За играта като учене и забавление говориха специалисти от фондация „За Нашите Деца“ в гр. Пловдив

Работилница на тема „Играта – учене и забавление“ проведоха вчера експерти от фондация „За Нашите Деца“ със специалистите от Комплекс за социално-здравни услуги „Света Петка“ в гр. Пловдив.

ноември 29 2018

Работилница на тема „Играта – учене и забавление“ проведоха вчера експерти от фондация „За Нашите Деца“ със специалистите от Комплекс за социално-здравни услуги „Света Петка“ в гр. Пловдив. За въздействието на играта и нейните възможности да развива детето разказаха социалните работници Вяра Панайотова и Десислава Илиева от Център за обществена подкрепа „Св. София“ и старши експерт ранно детско развитие Цветелина Ганева от Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ към фондацията. Те обърнаха внимание на разликите между играта за учене и играта за забавление, а с малка работилница приложиха наученото на практика.

Нашите експерти отправиха предизвикателство към специалистите от Комплекса – да се завърнат в детството си и да видят играчките през очите на деца, мислейки за играта просто като средство за развлечение. От разпръснатите цветни дървени формички, животни и числа, с креативност всички заедно измислиха още много начини, по които да се забавляват заедно с децата чрез игрите и играчките. Начини, които оттук насетне ще прилагат редовно при работата си с деца и родители.

Във фондация „За Нашите Деца“ вярваме, че след любовта и сигурността, играта е най-добрият стимул за развитието на едно дете. Играта е ключовият начин, чрез който децата в ранна възраст /0-7 години/ опознават света и учат. Тя не е привилегия. Тя трябва да бъде част от детството на всяко дете, за да му покаже света, да развива неговите способности и да му дава възможност за силна връзка с най-близките за него хора.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.