Започва обучението на един ресурсен учител от Хасково за работа с брайлова техника, която е дарение от „Хенкел“

Фондация „ВсякоДете“ и „Хенкел“ се подготвят за финализирането на дарението от брайлов дисплей, преносим компютър и софтуер за Ресурсния център в Хасково.

ноември 08 2006

Фондация „ВсякоДете“ и „Хенкел“ се подготвят за финализирането на дарението от брайлов дисплей, преносим компютър и софтуер за Ресурсния център в Хасково. Тази техника ще бъде използвана за обучението на незрящи деца от Хасково, които учат в общообразователните училища в района. За рационалното използване на тази скъпоструваща техника, „Хенкел“ и „ВсякоДете“ организират и финансират обучението на ресурснияучител, който ще работи с нея. По проекта ще бъде обучена Олга Милева, която има натрупан опит и знания при работа с незрящи деца и владее брайловата азбука. Обучението ще се извърши от специалисти от фондация „Хоризонти“ и ще се състои на 8,9 и 10 ноември, и след това на 13, 14 и 15 ноември. Курсът на обучение ще включва работа с брайлов дисплей и обучение по програмата „Джоуз“.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.