Проект „Детска къща“ – 2

Времетраене: 2014 – 2016 г.

Описание: В изпълнение на този проект бе изградена услугата Център за настаняване от семеен тип за деца „Детска къща“, която функционира по изцяло нов модел за България. В нея се настаняват между 6 и 8 бебета и малки деца, изоставени или разделени от родителите си в първите седмици или месеци от своя живот, което предотвратява постъпването им в специализирана институция. В Детска къща, те получават любов и грижи, докато за тях се намерят осиновители, приемно семейство или се върнат при биологичните си родители. Нашата Къща се отличава от останалите резидентни услуги по това, че в нея живее и полага грижи за бебетата истинско семейство с подкрепата на екип от обучени специалисти. Животът в Детска къща е организиран като в семейство – децата не просто пребивават, а се радват на пълноценен живот като биват насърчавани и подкрепяни в тяхното развитие. Заедно със семейството те изживяват емоцията на празниците, личните тържества, общуването с приятелите и съседите и всички ключови за развитието им моменти, от които биват лишени в социалните домове.

Проектът се реализира от фондация „За Нашите Деца“, в партньорство със Столична община и привлечените съмишленици и дарители, както корпоративни, така и индивидуални. Реализацията на проекта и събраните средства за построяването на къщата показват колко успешно може да е сътрудничеството между българския бизнес, неправителствения сектор и институциите.

 

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.