fbpx

Чудесата започват да се случват, когато мечтите станат реалност

май 09 2020

Малката Ева-Мария се ражда преждевременно, в шестия месец, с  тегло едва 1900гр.и  ръст 45 см. Веднага след раждането лекарите я поставят в кувиоз, където тя прекарва следващите два месеца. Тези месеци не са никак лесни и за нейната майка, която въпреки желанието си да бъде до своята малка принцеса и да се грижи за нея, е останала без подкрепа от близки и роднини и това налага да вземе  трудното решение да се раздели със своето най-голямо богатство.

Ева-Мария е настанена в нашата „Детска къща“, когато е едва на два месеца. За крехката си възраст малката принцеса с дух на истински боец беше преминала през много изпитания-на 22-я ден след раждането й, лекарите установили  анемичен синдром, който успяват да излекуват, чрез двукратна трансфузия, следващия един месец тя остава в болницата за наблюдение, съвсем самичка, лишена от майчини ласки и топлина. Всичко, обаче се променя, когато грижата за малката принцеса поемат нашите любящи детегледачки.

И така през следващите шест месеца,  екипът ни в „Детска къща“ полага всички необходими медицински грижи за пълното възстановяване на малкото момиченце, обграждат я с цялата си любов, грижа и внимание. И резултатите не закъсняват,  не след дълго от крехкото слабичкото, болнаво и миниатюрно момиченце нямаше и следа. На нейно място се появи едно слънчево, засмяно с румени бузки,  красиво дете, което непрекъснато даряваше всеки с усмивка.

През това време, майката на Ева-Мария-Елена не спира да мисли за нея, посещава я редовно и  детето бързо се привързва към нея. Всяка среща между майка и дъщеря е изпълнена с много радост, усмивки и прегръдки.

Елена мечтае за деня, в който ще може да върне своята принцеса, у дома, затова през тези шест месеца тя редовно посещава консултации със специалистите ни от Център за обществена подкрепа „Св. София“ , които й показват как най-добре да се грижи за Ева-Мария, учат я как да общува, вдъхват й увереност, дават й кураж.

И така почти неусетно дойде деня, в който със сълзи от радост, но и мъничко тъга, изпратихме нашата малка принцеса, в прегръдките на своята майка. Вярваме, че за Ева-Мария предстоят много хубави моменти, пропити, изпълнени с много любов, грижа и много семейно щастие . Щастливи сме, че още едно дете ще расте щастливо и обичано в своето родно семейство.

От създаването на Център за настаняване от семеен тип „Детска къща“ през 2012г. , свой временен дом в нея откриха 50 деца. Общо 11 деца, получиха уют, топлина и грижа в  „Детска къща“ , през изминалата 2019 година. От тях седем вече са в семейство – две от тях се завърнаха в родните си семейства благодарение на подкрепата, която родните им мама и татко получиха от специалистите ни от ЦОП „Св. София“,  четири откриха своето истинско семейство при осиновители си, а на едно, приемно семейство дава цялата си любов и грижа, за да расте щастливо.

Благодарение на набора от взаимно-допълващи се, качествени социални услуги за деца и семейства, които предлага фондация „За Нашите Деца“, средният престой на децата в „Детска къща“ е между 4 и 6 месеца, след което те се връщат в биологичното си семейство, осиновяват се или се настаняват в приемно семейство.

За повече информация за работата ни, последвайте канала ни в Youtube: https://www.youtube.com/user/ForOurChildrenBG

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.