Дани – детето, което вече живее по-добре

юни 17 2016

Това е историята на Дани. С раждането си той е диагностициран със Синдром на Даун и има нужда от Ранна интервенция в област Груба моторика, за да може да извършва дори най-лесните човешки движения.

Екипът от ЦОП Св. София се отзовава на случая и оказва необходимата помощ. Извършена е рехабилитационна оценка и специалистите по Ранна детска интервенция започват работа по случая за по-бързото адаптиране на Дани към нормалния живот. Екип от специалисти от ЦОП Св. София обучава майката да провежда занимания със своето дете, чрез които да се стимулира развитието му. След 6 месечна терапия, е извършен скрининг, за да се проследи какви умения е придобило детето. Благодарение на общите усилия и дългогодишния професионален опит на екипа на фондация За нашите деца, днес е налице осезаемо подобрение – детето вече може да извършва някои от основните движения да обръща и да повдига глава. Въпреки неувереността в движенията си, Дани прави опити да ходи с проходилка, да се повдига и да пълзи. Дори изрича думички като мама, баба, тата. Любимо негово занимание е да играе с топка. Детето посещава консултации при педиатър и кардиолог. С помощта на фондация За нашите деца е осигурена финансова и материална помощ за закупуване на инхалатор, памперси, адаптирано мляко, детски дрехи и играчки, за да може Дани да расте пълноценно.

Днес Дани се радва на уюта на семейството и дома. Той е заобиколен от своите любящи родители, с които е изградил силна емоционална връзка. Занимания по музикотерапия са една алтернатива в помощ на развитието му. Работата с Дани ще продължи, за да може той да се радва на щастливо и здраво детство, каквото всяко дете заслужава

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.