Ден на бащата

декември 25 2020

‘’Никоя нужда в детството не е толкова силнаколкото нуждата от бащина закрила.’’

–  Зигмунд Фройд

На втория ден от Коледа, 26 декември, в България се отбелязва Денят на бащата. Православната църква го чества на 26 декември.

В повечето страни Денят на бащата е светски празник. Съществува навсякъде по света, но се отбелязва на различни дати и по различен начин.

Това е ден, който e посветен на бащинството и родителските грижи на мъжете. Бащата има също толкова голямо значение за детето  и неговото развитие, колкото и майката. Той е модел за подражание. Учи детето на самоувереност, смелост и вяра в себе си. Бащата е герой в очите на детето си!

Днес ще Ви представим един баща – герой. Той се казва Петър Петров. Отглежда сам дъщеричката си Антония, на 6г.,  която е със специфични потребности. Семейството ползва услуги по Ранна детска интервеция в ЦОП ‘’Света София’’.

‘’Много съм щастливоткакто Антония се родиЗа мен тя е мечтаното детеВинаги съм се радвал на детето синезависимо от уврежданията му. Тони е като всички останали деца – понякога хитруваправи пакостисмее сеТя е в сърцето миОбичам я такавакаквато еОбгрижвана е с много любов и топлинаИскам да е весела и щастлива и да се развива според нейните възможности. Детето ме научи на търпениена отговорностна това да се справям с различни трудности и да вярвам в бъдещето.’’

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.