Детето, което се страхуваше да порасне

февруари 17 2014

Краси е на 4 години и половина и носи различност, която обществото трудно приема. Не могат да бъдат избегнати погледите, шушукането и пренебрежението, които околните не спестяват, а за едно 4 – годишно крехко създание, това може да бъде повече от травмиращо.

На Краси му предстои да се включи в предучилищна група, което го плаши безкрайно, защото знае, че е различен и вече усеща, че другите децата имат въпроси за неговите физически ограничения. Тези въпроси могат да бъдат твърде болезнени и опасни за чувствителността на Краси. Той трябва да се научи на определени неща, които ще го направят по-силен и независим, по-подготвен и уверен да посрещне широката палитра предизвикателства, с която заобикалящият ни свят може да го срещне. Неща, които ще помогнат на Краси да преодолее страха му да порасне.

За всичко това му е нужна професионална помощ, консултации с рехабилитатор и изготвяне на индивидуален план и цялостна оценка на развитието му. Всичко това Краси получи от фондация За Нашите Деца, която даде на малчугана възможността да разчита на подкрепа от специалист по ранна интервенция, който най-добре знае как да му помогне с усвояването на определени умения и навици.
Благодарение на честите срещи и проведените занимания с рехабилитатор, детето успя да преодолее всички онези навици, които повечето му връстници вече са надраснали. Краси вече не пие вода и мляко от шише с биберон, а го замени с чаша за големи и се справя все по-добре с всички останали лични навици.

Заниманията с Краси все още продължават и с всеки изминал ден той се справя все по-добре и става все по-уверен в себе си. Краси общува с удоволствие, като показва фантазия, интелигентност, артистични заложби и най-важното, към което всички се стремяха – желание да порасне.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.