Детето на баба

ноември 12 2013

Митко е на 1 годинка и си има само татко. По документи 31 годишният баща е неизвестен, но на практика неизвестна е майката. 18 годишната Петя напуска семейството си и никога не връща поглед назад – към сините очички и златните къдрици на детето си.

Бащата на Митко изпитва много затруднения с отглеждането на сина си, като основният проблем е липсата на пари. Когато мъжът губи надежда, че ще се справи, майка му баба Софка решава да поеме грижата за внучето си и да му даде цялата си любов и внимание, които всяко дете заслужава.

Баба Софка е отгледала четири деца и пет внучета и знае много добре от какво се нуждае Митко топлата закуска на баба всяка сутрин, приказка за лека нощ и целувки по бузките, каквито само баба може да даде. Откакто е при нея, Митко е спокоен и щастлив.

Възрастната жена е силно мотивирана да отгледа и възпита лъчезарното си внуче. За да успее да го направи пълноценно, тя получава както материална, така и морална подкрепа от екипа на Център по обществена подкрепа Света София.

Както баба Софка казва всички деца са богатство, а нейното съкровище расте с широка усмивка на лицето си и е щастието в очите че е на баба детето.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.