Детска къща помогна на Ваньо да напусне мизерната барака и да получи любовта на осиновителите си

април 28 2017

Иван поел първата си глътка въздух не в медицинско заведение и не под грижите на лекар или акушерка. Родил се с помощта на баба си, в бараката, в която живеели родителите му и която трудно можела да се нарече нормално жилище. Заради нестерилната среда, в която се появил на този свят, Иван и майка му постъпили в болница. Там лекарите предприели всички необходими мерки, включително антибиотично лечение, за да гарантират здравето на бебето.

След няколкодневен престой в болницата малкият Иван се прибрал отново в бараката и отново потънал в мизерията и мърсотията. Останал там под „грижите“ на майка си близо месец, когато социалните работници предприели мярка за закрила и за да гарантират здравето на детето, го извели от родното му семейство и мръсотията.

Беше едва на един месец, когато го посрещнахме в Детска къща. Беззащитно, измъчено бебе с големи тъжни очи, което повръщаше оранжева течност. Беше много слабичък и изключително мръсен, слабините и едното му краче бяха силно зачервени, кожата на места беше обелена, в косата му имаше въшки, ушите и пъпчето му бяха пълни с боклуци.

Мобилизирахме ресурсите си, детето премина през всички необходими медицински прегледи и с подкрепата на множество специалисти започнахме да възстановяваме здравето му. А той, обграден от обичта и грижите на екипа на Детска къща и специалистите, които ни подкрепяха, започна бързо да се възстановява. За една година преодоляхме всички трудности и Ваньо се превърна в здраво, жизнено, лъчезарно момченце.

Днес той вече живее в своето осиновително семейство и се радва на обичта, топлината, вниманието и грижите на своите мама и татко. А ние, в Детска къща, често си спомняме за него и макар да ни липсва, искрено му пожелаваме да расте щастлив и обичан!

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.