Двойно щастие

август 24 2015

Близначките Мелиса и Джаанан се раждат преждевременно в грижовно, любящо и борбено семейство. За съжаление, Мелиса развива хидроцефалия и претърпява няколко операции, а семейството й е неотлъчно до нея.

На помощ идва и екипът на фондация За Нашите Деца в Пловдив, който оказва емоционална и психологическа подкрепа в най-трудния период за семейството. На Мелиса е осигурен терапевтичен стол за рехабилитация, който й дава по-независим живот, а също и облекчава грижите за нея. „Фондация За Нашите Деца“ започва да работи и с двете дечица два месеца след раждането им. Нашите експерти оказват помощ и подкрепа на родителите в грижите за двете им деца, дават им насоки как да помагат за правилното им развитие. С Мелиса работи и с рехабилитационен екип, осигурен от фондацията. Семейството получава и ежемесечна материална подкрепа под формата на пелени и други консумативи за Джаанан. Тя е нормално развито за възрастта си дете, което проявява любопитство към заобикалящия го свят. От месец април 2015 г. са направени два опита за записването й в детска ясла и двата неуспешни. Към момента предстои последно трето кандидатстване, като фондация За Нашите Деца осигурява посредничество и застъпничество пред медицински специалисти и институции, за да облекчи трудностите, през които преминава семейството.

Днес Мелиса е на 2 години и 4 месеца и вече успява да се задържи в седнало положение с опора, а поставена по корем, изправя глава и се опира на ръчичките си. По-уверено посяга към играчки и се усмихва, успява да фокусира с поглед, разбира говора на майка си все неща, които доскоро бяха немислими за малкото момиче. Грижите за Мелиса от страна на фондацията и нейното семейство продължават, тя редовно посещава УМБАЛ Св. Георги, гр. Пловдив с Автомобила на Надеждата, където получава специални рехабилитационни процедури.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.