fbpx

Една история за това как грешната врата те води на правилното място

февруари 28 2017

Днес ще споделим с вас една история за това как грешната врата, буквално, те води на правилното място.

Самотна майка с бебе в ръце влезе в нашия Център за обществена подкрепа „Св. София“ с желанието да остави детето си за няколко месеца там. Жената дойде в центъра, мислейки си, че влиза във вече закрития Дом за медико-социални грижи за деца „Св. София“, който се намира в същата сграда. Веднага след като чуха желанието на жената, колегите от центъра я поканиха на разговор, за да разберат какво е провокирало решението й да изостави бебето си. Майката нямаше представа, че оставяйки детето си за няколко месеца в институцията, на практика се отказва от родителските си права. Тя не знаеше, че държавата може да не го върне, когато реши да си го вземе отново. Само след краткия разговор стана ясно, че отчаяната майка обича и иска бебето си, но няма възможност да го гледа. Тя смята, че най-добрата алтернатива е да го даде в дом, където ще бъде нахранено и облечено, не знае, че ще е лишено от любов. Специалистите в центъра предложиха на майката подкрепа и тя се отказва от първоначалното си намерение да го остави. Колегите от центъра за обществена подкрепа ще работят с майката, за да може тя и бебчето да останат заедно.


Това е една история за съдбата, която несправедлива на моменти, си знае работата. Понякога нещо изглеждащо толкова случайно, като да отвориш грешната врата, всъщност те води на правилното място. Това се случи преди броени дни и благодарение на бързата реакция на специалистите на фондация „За Нашите Деца“ днес още едно бебе спи щастливо в ръцете на най-важния човек в живота му, неговата майка.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.