Една спасена сестринска любов

март 17 2014

Мими и Вики са само на 1 и 2 годинки, а вече са понесли първите тежки удари в живота. Родени са в много бедно семейство, майката няма подкрепата на бащата и сама се опитва да отглежда децата. Животът им става истински ужас, когато тя решава, че повече не може и не желае да се грижи за тях, след което ги изоставя. Децата са настанени в социален дом, но съдбата не спира със суровите си предизвикателства към тях и поради разликата във възрастта им, сестричките трябва да бъдат разделени в две различни звена на дома. Контактът между тях постепенно намалява, докато в един момент напълно изчезва и те не се срещат повече, което е съдбата и на много от децата, попадащи в институции.

Животът на двете сестрички е изпълнен с много трудности и страдания до момента, в който фондация „За Нашите Деца“ разбира за тъжната история на Мими и Вики. Целият екип веднага впряга своите сили и започва да търси най-добрите варианти как двете момиченца да са отново заедно. В живота си те имат само сестринската си любов. Полицията успява да открие майката на момиченцата, но тя вече има ново семейство и не се интересува от тях.

Усилената работа на екипа не спира и резултатите не закъсняват. Днес двете деца са изведени от социалната институция и вече имат своите приемни семейства. Те са подбрани така, че момиченцата отново да открият и да продължат да поддържат сестринската близост. По-малката Мими никога няма да забрави денят, в който стъпи в новия си дом и бе посрещната с много подаръци и любов от баба, леля, бати и любопитния котарак. Тя вече прави уверено първите си крачки и знае, че има и по-голяма кака, с която ще се вижда често.

Каката Вики е настанена в друго приемното семейство, което обаче живее в близост до това на малката и сестричка и така двете ще бъдат постоянно заедно. Вики също получи голяма, силна и топла бабина прегръдка, каквато преди никога не е изпитвала. Тя получи и много нови дрешки и играчки, които веднага предизвикаха голяма усмивка на малкото детско лице.

Най-голямото щастие за екипа на фондация За Нашите Деца са срещите на двете сестрички. При всяка възможност децата прекарват времето си една с друга. Удовлетворението, че те вече се виждат и отново играят заедно, вдъхва нови сили и енергия в екипа на фондацията и те продължават с общи усилия да вървят към щастливия край на тази иначе тъжна история Мими и Вики скоро да намерят своето осиновително семейство.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.