fbpx

Имало едно време една принцеса

април 27 2015

Имало едно време една красива принцеса, която живеела заключена в огромен замък. Един ден принцът на нейните мечти дошъл и я спасил и двамата заживели щастливо до края на дните си. Така звучи почти всяка детска приказка. А краят винаги е щастлив. Реалността обаче е друга. Все още в България хиляди деца са разделени от своите родители, живеят в домове и се борят за своя щастлив край.

Една от тях е малката принцеса Каролина. Запазваме истинското й име в тайна от съображения за сигурност, а и защото всяка героиня от приказка заслужава артистичен псевдоним. Каролина е само на 2 години и половина, а нейната приказка има тъжно начало. Майка й се отказва от нея и двамата й братя. Така тя попада в дом за деца, където се чувства тъжна и самотна.

За радост краят на тази история е щастлив. След като Каролина прекарва една година в дома, за нея е намерено приемно семейство. Така тя попада в дома на професионалната приемна майка на фондация За Нашите Деца Александра, където живее с други две деца. Каролина е петото приемно дете в семейството на Александра. В началото момиченцето е изплашено. Постепенно се успокоява и допуска приемната майка до себе си. Сега Каролина е здрава и живее спокойна и щастлива в своя малък замък. Развива се напълно нормално и проявява своите таланти: пее и танцува.

Ние от „Фондация За Нашите Деца“ вярваме в приказките с щастлив край. Защото всяко дете заслужава неговият родител да му прочете приказка, да го завие и да го целуне по челото за Лека нощ. И тъй като в България над 2 200 деца все още живеят в домове и нямат този шанс, ние ще продължаваме да се борим за техния щастлив край.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.