fbpx

Кратка история за подкрепата на един самотен родител

януари 05 2021

Второкласникът Кристиян Георгиев е дете с трудности в развитието, с което се срещнахме преди 2 години. Баща му Красимир Георгиев потърси помощ в нашия Център за обществена подкрепа в София за детето си.

Влючихме го в нашата програма Ранна детска интервенция и с него започнаха да работят специалистите Петя Яначкова, Семеен консултант и Рая Цветанова, Старши специалист Ранна детска интервенция. Изготвихме специална програма за дейностите, съобразена с индивидуалните възможности и потребностите на детето, която отчиташе и неговата уникалност. Насърчихме го да развие таланта си да рисува, творческото си мислене, креативността си, изградихме заедно увереността му в собствените му възможности.

Получихме подкрепа и от бащата, който активно си сътрудничеше с нас. Паралелно работихме и с него, помогнахме му да развие по-добри родителски умения за стимулиране на развитието на детето. Той стана по-уверен и мотивиран родител.

Така Кристиян напредна в развитието си, преодоля много от дефицитите си, започна да прилага наученото.

Скоро стана първокласник в масово училище и впечатли съучениците и учителите си с таланта си да рисува.

Днес той е ученик във втори клас и сме щастливи, че рецитира уверено стихове.

В края на миналата година бащата на Кристиян ни потърси отново, за да се консултира и да ни разкаже за напредъка на детето. Ето писмото, което той ни изпрати:

 

‘’Искам да изкажа благодарност на специалистите на фондация „За Нашите Деца“.

Преди известно време след обикаляне от институция на институция и вдигане на рамене, с пожелаване на късмет, видях информация за Центъра по обществена подкрепа и реших да разбера дали и при там, като навсякаде ще ми пожелаят късмет, но бях приятно изненадан. В центъра положиха много усилия да ми помогнат.

И не само на сина ми Кристиян, но и на мен. Аз  съм самотен баща и отглеждам сам сина си , който е дете със специални  нужди. За периода, в който посещавахме центъра Кристиян имаше напредък. Дори и след като свърши периода на подпомагане, служителите ни помагаха, както със съвети, така и с правилно насочване към определени институции .

Синът ми вече е във втори клас.

БЛАГОДАРЯ на Петя Яначкова и Рая Цветанова. Те промениха живота на Кристиян и ми вдъхнаха надежда да се боря. Бих искал да продължим да работим заедно и в бъдеще. Много съм доволен от отношението, професионализма и уменията на Петя Яначкова и Рая Цветанова.

Благодаря от името на сина ми  Кристиян и от мен – Красимир Георгиев.’’

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.