fbpx

Криси прегърна своите мама и татко

юли 20 2020

Днес от къщата ни си тръгна и най-малката ни звездичка – Криси! Тя дойде при нас само на два месеца и беше толкова мъничка, че я докосвах като крехка порцеланова кукличка. Едновременно се вълнувах и страхувах за нея, дали е здрава, дали е добре, чувства ли се уютно, обичана и обгрижвана.

Но тя беше боец и с всеки изминал ден укрепваше и растеше. Бързо започна да ни забелязва, разпознава, да се усмихва прекрасно, да гука. Не след дълго беше вече нашата най-лъчезарна певица. Криси се превърна в чудесно момиченце с искрящи сини очички, омайваща усмивка и пеещо гласче, което винаги смело отпускаше, щом дочуе песен.

Вярвах, че много бързо нейните родители ще влязат в Детска къща и точно това се случи. Те прекрачиха прага, поеха я в ръце и в същия миг физически усетих искрата между това сияещо дете и нейните нови мама и татко. Всеки път виждах очите на тези хора да проблясват навлажнени и вълнението, с което я поемаха в ръцете си. Това щастие и силата на емоцията не могат да се опишат просто с думи, те се преживяват дълбоко.

Точно такова дълбоко прекрасно беше и днешното изпращане на Криси, която си тръгна от къщата ни заедно със своите мама и татко. По традиция подарихме на новите й родители приготвената от нас нейна лична кутия за спомени, в която са първият й биберон, първото й шише за мляко, любимата й дрешка и, разбира се, любимата й играчка.

Пожелахме им от сърце историята, която от днес ще пишат заедно да е пълна с много любов и успехи за Криси. Плачехме от щастие всички ние и родителите й, само тя грееше със своята незабравима усмивка и очи като лятно небе. Вярваме, че й е отредено много щастие, любов и прекрасен живот в новото й семейство.

Емилия Вучева, детегледач в Детска къща

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.