Мартин – „Най-голямата усмивка“ в Семейна къща на фондация „За Нашите Деца“

ноември 12 2013

Мартин се слави като най-голямата усмивка в Семейна къща на фондация „За Нашите Деца“ и това никак не е случайно.

Той раздава чара си без притеснение на всеки, прекрачил прага на къщата и веднага запленява посетителите с изключителната си харизма. Зад тази жизнерадостна усмивка обаче се крият тъжни мигове от живота на Марти, който е изоставен след раждането си, защото родителите му не могат да се грижат за него. И като че ли тази орис не му е достатъчна – бебето се ражда със специфични нужди, тъй като майка му е наркозависима. За щастие обаче вместо да попадне зад стените на социалните институции, където да прекара детството си в изолация, мъничето пристига при нас в Семейна къща, когато е на 40 дни и растейки в семейна среда, чака новото си семейство.

В началото детето премина през много тежък период, защото следите от упойващите вещества, които е взимала майка му, са оказали влияние върху неговото здравословно развитие. За щастие, с помощта на целия екип на Семейна къща, който се грижи за бебето денонощно, въпреки първоначалните трудности днес то се развива добре и е най-жизненият малчуган в къщата. Марти е вече на почти 8 месеца и съвсем скоро от усмивката му ще се покаже и първото зъбче. През времето, в което не спи, Марти е истинска фурия – постоянно пълзи и опознава нови неща от проходилката, а когато е в кошарката силите му са насочени към това да излезе от нея и да изследва всичко наоколо. Разбира се и да покорява всички с чара си.

След тези 8 месеца, изпълнени с много емоции, надежди и усмивки, днес Марти чака своето осиновително семейство и вече е готов да им покаже широк репертоар от всякакви бебешки изпълнения. А новите му мама и татко на свой ред ще бъдат запленени не само от тях, но и от най-широката усмивка, която са виждали. Усмивка на изключително мило дете, което заслужава прекрасно детство – такова, каквото трябва да има за всички деца!

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.